
Püre Yatağında Kıyma Sote Tanımı İçin Gereçler
Püre için
- 4 adet patates
- 1 kaşık tereyağı
- 1/2 (yarım) su bardağı rendelenmiş kaşar
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı süt
- 250 gram kıyma
- 1 adet küçük soğan
- 2 adet sivri
- 1 adet kapya biber
- 1 adet küçük domates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Zeytinyağı
Püre Yatağında Kıyma Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Püre için; patatesleri düdüklüde 20 dakika haşlayın.
- Akabinde patatesleri blendırla ezin.
- Üzerine tuzunu ve karabiberini koyup karıştırın.
- Yavaş yavaş sütü dökün kıvam alana kadar karıştırın.
- Son olarak kaşar peynirini ekleyip eriyene kadar karıştırın.
- Pürüzsüz olması için bir sefer daha blendırdan geçebilirsiniz.
- Servis tabağına alın.
- Kıyma sote için; zeytinyağında soğanı kavurun.
- Akabinde biberleri ve küp küp doğranmış domatesleri ekleyin.
- Kıymayı ekleyip kaşıkla dağıtın.
- Son olarak baharatları ekleyip kavurun.
- Kıyma pişince patates püresinin üzerine koyup servis edebilirsiniz.
Püre Yatağında Kıyma Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı