
Püre Eşliğinde Tavuk Külbastı Tanımı İçin Materyaller
Patates Püresi İçin
- 4-5 adet patates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
- 600 gram tavuk göğsü
- Çeyrek limon suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım su bardağı yoğurt (Süt de olabilir)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Püre Eşliğinde Tavuk Külbastı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Marinesi için tüm gereçleri bir kabın içerisine alalım karıştıralım. Tavuk göğsünü güzelce yıkayıp ortadan bölüp sosun içerisine ekleyelim.
- Sos her tarafına gelecek şekilde harmanlayalım. Streç sinema ile kapatıp buzdolabına kaldırıp en az 4-5 saat bekletelim.
- Marine olmuş tavukları ben tost makinesinde kızartım siz az sıvı yağ ekleyerek tavada kızartabilirsiniz.
- Patates püresi için patatesin kabuklarını soyup küp halinde doğrayın ve tuzlu su içerisinde yumuşayana kadar haşlayın.
- Haşlanan patatesin suyunu süzün, sıcakken tereyağını ekleyip ezin. Üzerine sütü, tuz ve karabiber ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edin.
- Servis tabağına patates püresi alınır eşit bir şekilde yayalım. Üzerine de kızartılmış tavukları dilediğiniz şekilde dizelim. Afiyet olsun.
????