Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pufidik Açma

Pufidik Açma
0
69

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Pufidik Açma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta ( sarısı üzerine )
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 5-6 bardak)
Bardak 200 ml su bardağı

Arasına sürmek için;
  • 50 gram eritilmiş margarin yada sıvı yağ (ben ikisini karıştırıyorum)

Pufidik Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Geniş bir kabın içine ılık süt, su, şeker ve mayayı koyup karıştıralım 5 dakka dinlendirip yumurta akı, tuz, sıvı yağ ekleyip karıştıralım yavaş yavaş un ek edelim.
  2. Yumuşak bir hamur yoğuralım üzerine bez örtüp 20,25 dakka dinlendirelim.
  3. Ardından yumurta büyüklüğünde bezelere ayırıp elimizle biraz açalım, ortasına yağ sürüp kıvıralım.
  4. Tepsi mayası için tekrar bekletelim, kararınca yumurta sarısı sürüp 220 derecede pişirelim.
  5. Üzerine çörek otu dökebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Not: Ben bu tanımı 3 katı yapıyorum soğuduğunda dondurucuya atıyorum çıkarıp ısınınca tanesi üzere oluyor.

Pufidik Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt