teknolojiuzmani
FD Üye

Puf Puf Yumuşacık Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket instant kuru maya
- 2 adet yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 7 su bardağına yakın un ekledim fark edebilir azar azar ekleyelim
- 3 adet patates
- 1 adet soğan
- Çok az sıvı yağ
- Tuz,karabiber,pulbiber
- Toz kırmızı biber,kimyon
- Ayırdığımız yumurta sarısı
- Susam
Puf Puf Yumuşacık Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına maya ,şeker ,su ve sütü ilave edelim karıştırıp üzerini kapatalı.
- 15 dk kadar mayanın kabarması için bekledikten sonra yumurta akı ,tuz ve sıvı yağ ekleyip karıştıralım .
- Üzerine azar azar un ekleyip çok az ele yapışan bir hamur hazırlayalım.
- Hazırladığımız hamurun üzerini kapatıp örtü saralım.
- 1 buçuk saat kadar maya tutsun .
- Bu sırada iç harç için patatesleri soyup yıkayalım, iri parçalar halinde doğrayıp tencereye alalım .
- Üzerini geçecek kadar su ilave edip haşlayalım .
- Patatesleri süzelim ,tencereye yemeklik doğranmış soğanı çok az sıvı yağ ilave edip kavuralım.
- Üzerine patates,tuz ve baharatları ilave edelim karıştırıp ezelim ,bir kenara soğumaya bırakalım.
- Hamur mayası gelmişse elimizi hafif yağlayıp hamurumuzdan parçalar alalım çok inceltmeden açalım .
- İstediğiniz iç harcı koyabilirsiniz ben bir kısmını da sade yaptım .
- İç harcı koyduktan sonra hamurun kenarlarından içe katlayıp rulo yapalım.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- 15 dk kadar tepsi mayası yaptırıp üzerine bastırmadan yumurta sarısı sürelim ve son olarak susam serpiştirip 180 -190 derece iyi ısınmış fırında kontrollü pişirelim .
- Fırından aldıktan sonra üzerine temiz bir örtü serelim daha yumuşak olmasını sağlar.
Puf Puf Yumuşacık Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı