Puf Puf Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta akı
- 1 su bardağı sut
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı su (Ilık olsun)
- 1 paket instant maya
- 4 yemek kaşığı şeker
- 6-7 su bardağı un ( 5 den sonra hamur kıvamını alana kadar ekleyin)
- 1 yemek kaşığı tuz
- Kaşar peynir / patates (isteğe nazaran ben kasar peynir kullandım)
- 2 adet yumurtanın sarısı ve biraz sıvı yağ
- Çörek otu susam
Puf Puf Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yumurtayı ,sütü ,sıvı yağı, suyu ,mayayı ve şekeri bir kap içine alalım karıştıralım.
- Beş dkka bekliyelim.
- Daha sonra ünü ve tuzu ekleyip güzelce yoğuralım.ele yapışmayınca tamamdır
- Yoğurduğumuz hamuru 1-1. 30 saat kabarmaya bırakalım.
- Hamurumuz kabardıktan sonra küçük küçük isteğe nazaran istediğiniz büyüklüğünde kesimlere ayırıp içine küçük küçük kestiğimiz peynirden koyup kapatalım.
- Daha sonra evvelden ısıtılmış 50c fırında yine 15-20 dkka mayalanmaya bırakalım.
- Daha sonra, yağlanmış kağıt üzerine yerleştirip üzerine yumurta sarışını ekleyelim.
- Önceden ısıtılmış alt üst fırında 185 derecede 20-25 dkka kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun.
Puf Puf Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı