
Puf Puf Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 2,5 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 100 gram tereyağı
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı süt
- Susam
Puf Puf Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle un hariç bütün materyallerimizi alıyoruz. Güzelce karıştırıyoruz. Denetimli bi biçimde un ekleyip ele yapışmayan hamur elde ediyoruz. Kıvamı cıvık bi halde olacak sert olmayacak bi hamur hazırlıyoruz.
- Daha sonra streç sinemayla üstünü kapatıp mayalandırıyoruz.
- Sonra havasını alıp portakal büyüklüğünde bezelere bölüp elimizle açarak içine kaşar peyniri koyup kapatıyoruz 15 dakika tepside mayalandırıp.
- Yumurta sarısını ve eklediğimiz sütü sürüyoruz isteğe nazaran üstüne susam yada çörek otu koyuyoruz.
- 200 derece fırında fansız denetimli pişmeye bırakıyoruz yaklaşık 35 dakika kadar afiyet olsun
.