Puf Puf Kruvasan Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta akı (Sarısı üzerine)
- 2 çay kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 paket ınstant maya
- Aldığı kadar un (4 su bardak civarı)
- 75 gram oda ısısında tereyağı yahut margarin
- 1 kase peynir
Puf Puf Kruvasan Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yoğurma kabına süt şu sıvı yağ şeker maya ve yumurta akını alıp çırpalım unu yavaş yavaş ek edelim ve tuzumuzu ekleyelim.
- Hamuru hoş kıvam aldıktan sora çabucak mayalandırma yapmadan 8 eşit modüle bölelim ve her birini tatlı tabağı boyutunda açalım her kata tereyağı yahut margarin sürelim. En üste sürmüyoruz.
- Merdaneyle çok ince olmayacak halde açalım ve pizza dilimi üzere dilimleyerek kesesim. 12 vaya16eşit kesime bölelim iç gereçleri koyarak rulo yağalım.
- Tepside 30 dakika mayalandıralım üzerine yumurta sarısı sürelim evvelden ısınmış 180 190 derece fırında kızarana denk pişirelim.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.