
Puf Puf Kabaran Pişi (Mayasız) Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Aldiği kadar un
- Sıvı yağ
Puf Puf Kabaran Pişi (Mayasız) Tanımı Yapılışı
- Un hariç tüm gereçler bir kapta karıştırılır.
- Daha sonra un yavaş yavaş eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir.
- Tezgahımızın üstüne yoğrulan hamur alınır merdane yardımı ile çok ince olmadan açılır.
- İster kalıp yardımı ile ister bıçak ile kesilerek istenilen biçim elde edilir.
- Tavada kızgın olan yağımıza atarak pişirilir. Asla yağ çekmeyen puf puf kabaran pisiler hazır afiyet olsun.