Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Puf Puf Kabaran Katmer Poğaça (5 Katlı Peynirli Ve Haşhaşlı)

Puf Puf Kabaran Katmer Poğaça (5 Katlı Peynirli Ve Haşhaşlı)
0
56

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
puf-puf-kabaran-katmer-pogaca-5katli-peynirli-ve-hashasli.jpg

Puf Puf Kabaran Katmer Poğaça (5 Katlı Peynirli Ve Haşhaşlı) Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 adet yumurta akı (sarıları üzeri için ayrılacak)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 5,5 su bardağı un
Peynirli poğaça için;
  • 1 kase beyaz peynir ve tulum peyniri karışık (istediğiniz peynir çeşidi olur)
  • 1 demet dereotu ve maydanoz
Ortalarına sürmek için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Haşhaşlı poğaça için;
  • 2 yemek kaşığı dolusu sürülebilir harç
  • 2yemek kaşığı sıvı yağ (haşhaşı açmak için)
Üzerine sürmek için;
  • Yumurta sarıları
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • Peynirli poğaçanın üstüne susam ,diğerine siyah haşhaş serpelim

Puf Puf Kabaran Katmer Poğaça (5 Katlı Peynirli Ve Haşhaşlı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yoğurma kabına evvel ılık su ve sütü ,şekeri alalım.
  2. Üzerine instant mayayı karıştırın ve üzerini kapatıp mayanın etkinleşmesi için 5 dakika bekleyelim ve tuzunu yağını ekleyelim.
  3. Ununu yavaş yavaş ekleyerek hafif ele yapışan bir hamur elde edelim kabın üzerini kapatıp sıcak bir ortamda üzerine sofra bezi kapatalım.
  4. Güzelce kabaran mayalanan hamuru elimizle havasını alalım toparlayalım rulo haline getirip 10 kesime bölelim.
  5. Parmak uçlarımızı eritmiş olduğumuz tereyağ ve sıvı yağ karışımına batırıp bezenin birini alarak tabak büyüklüğünde açalım, aslında basitçe açıyoruz ve bir kenara alalım.
  6. Öbür dört bezeyide tıpkı halde açarak üst üste 5 bezeyi koyalım beklesin ve öbür 5bezeyide tıpkı formda yağ sürerek açalım üst üste koyalım.
  7. Birinci beşli bezeyi hamur çok yumuşak olduğundan merdane ye gerek kalmadan elimizi yağa batırarak her tarafı tıpkı incelikte olacak formda büyük yuvarlak fırın tepsisi kadar açalım büyütelim.
  8. Evvel dörde bölelim sonra her bir parçayı dörde bölelim .
  9. Peynirli harçtan koyalım ve rulo formunda saralım .
  10. Yağlanmış yahut pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizelim ,bir kenara alalım üzerine tepsi kapatalım beklesin.
  11. İkinci 5 katlı bezeyi tıpkı halde açalım.
  12. 1 çay kaşığı haşhaşlı harçtan sürelim rulo formunda saralım tepsiye dizelim.
  13. Üzerini kapatıp 10 dakika tepsi mayası yaptıralım.
  14. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek peynirli ye susam,haşhaşlıya haşhaş dökelim ve 200 derecede evvelce ısınmış fırında pişirelim.
  15. Fırından alınca üzerine örtü kapatalım.
  16. Puf puf kabarmış olan katmer poğaçalarımız servise hazırdır.
  17. Fazla gelirse soğuyunca derin dondurucu da koruma ederek istediğiniz vakit ısıtıp taze biçimde tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
Puf Puf Kabaran Katmer Poğaça (5 Katlı Peynirli Ve Haşhaşlı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Puf Puf Haşhaşlı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 1 su bardağı süt1su bardağı suyarım paket kuru maya1 tatlı kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz1 su bardağı sıvı yağ5-6 su bardağı un1 adet yumurta İç harcı için ; bir paket haşhaş1 su bardağı sıvı yağ Puf Puf Haşhaşlı Poğaça Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
144
Puf Puf Kabaran Peynirli Poğaça Tanımı İçin Materyaller 1 çay bardağı ılık süt1 çay bardağı ılık suYarım çay bardağı sıvı yağ2 yumurta beyazı içine (Sarısı üzerine)1 paket kuru maya3 tatlı kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz1 dolu yemek kaşığı tereyağ5 su bardağı un İç Harcı Süzme peynir yahut kaşar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Puf Puf Kabaran Poğaça Tanımı İçin Gereçler Hamuru için; 1 su bardağı su1 su bardağı süt1 su bardağı sıvı yağ2 tatlı kaşığı tuz5 tatlı kaşığı şeker2 adet yumurtanın akı ( sarısı üstü için)4 tatlı kaşığı instant maya5-6 su bardağı un İç gereci; 3 tane orta uzunluk haşlanmış...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
Puf Puf Kabaran Örgü Poğaça Tarifi İçin Malzemeler 2 çay bardağı ılık su (250ml)2 çay bardağı ılık süt (250ml)2 yumurta akı1 su bardağı sıvı yağ (200ml)8 su bardağı un1 paket kuru maya3 yemek kaşığı şeker2 yemek kaşığı yoğurt1 yemek kaşığı tuz Üzeri için; 2 adet yumurta sarısıHaşhaşÇörek otu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Puf Puf Kabaran Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Malzemeler 3 su bardağı süt1 su bardağı sıvı yağ1 tane yaş maya3 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz2 adet yumurtanın beyazı ( sarıları üzeri için )9 buçuk 10 su bardağı un Puf Puf Kabaran Yumuşacık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
174
858,557Konular
982,115Mesajlar
32,776Kullanıcılar
berat82482Son üye
Üst Alt