iltasyazilim
FD Üye
Puf Puf Kabaran Buzluk Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*6 adet yufka
*125 gr margarin
*1 5 çay bardağı süt
İçi için:
*1 kase beyaz peynir
*1 tutam ince kıyılmış maydanoz
Üzeri için:
*1 yumurta sarısı
*Susam ve çörekotu
Puf Puf Kabaran Buzluk Böreği Tarifi Yapılışı
Her an buzluğumda bulundurduğum acil durumlarda, misafir geldiğinde, canımız isteyince çıkarıp pişirdiğim buzluk böreğim
öncelikle yufkalarımızı 2 şerli olarak seriyoruz Yani 2 yufka üst üste arasına hiç bir şey sürmüyoruz 4 parmak kalınlığında kesip üzerine süt yağ karışımından sürüyoruz En kösesine peynirli maydanozlu harçtan koyup muska şeklinde katlıyoruz 6 yufka 2 şerli yaptığımız da 3 yufka oluyor Ben boyutlarını ufak yaptığımdan yaklaşık 30 tane çıktı Siz boyutunu kendinize göre ayarlayabilirsiniz
Bütün yufkalar bittikten sonra hepsini süzgeçin içine koyup musluğun altında ıslıyoruz Daha sonra suyu sızan börekleri aralarına yağlı kağıt koyarak diziyoruz Dondurucuda donduruyoruz Pişirmeyeceksek börekleri buzdolabı *poşetine koyup buzlukta muhafaza ediyoruz
Eğer pişireceksek donan böreklerimizi buzlu halde tepsimize dizip üzerine yumurta sarısı ve susam döküp 180 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz
Bütün aşmaları tek tek resimlemeye çalıştım Umarım yardımcı olmuşumdur Deneyecek olanlara kolay gelsin ve de afiyet olsun
*6 adet yufka
*125 gr margarin
*1 5 çay bardağı süt
İçi için:
*1 kase beyaz peynir
*1 tutam ince kıyılmış maydanoz
Üzeri için:
*1 yumurta sarısı
*Susam ve çörekotu
Puf Puf Kabaran Buzluk Böreği Tarifi Yapılışı
Her an buzluğumda bulundurduğum acil durumlarda, misafir geldiğinde, canımız isteyince çıkarıp pişirdiğim buzluk böreğim
öncelikle yufkalarımızı 2 şerli olarak seriyoruz Yani 2 yufka üst üste arasına hiç bir şey sürmüyoruz 4 parmak kalınlığında kesip üzerine süt yağ karışımından sürüyoruz En kösesine peynirli maydanozlu harçtan koyup muska şeklinde katlıyoruz 6 yufka 2 şerli yaptığımız da 3 yufka oluyor Ben boyutlarını ufak yaptığımdan yaklaşık 30 tane çıktı Siz boyutunu kendinize göre ayarlayabilirsiniz
Bütün yufkalar bittikten sonra hepsini süzgeçin içine koyup musluğun altında ıslıyoruz Daha sonra suyu sızan börekleri aralarına yağlı kağıt koyarak diziyoruz Dondurucuda donduruyoruz Pişirmeyeceksek börekleri buzdolabı *poşetine koyup buzlukta muhafaza ediyoruz
Eğer pişireceksek donan böreklerimizi buzlu halde tepsimize dizip üzerine yumurta sarısı ve susam döküp 180 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz
Bütün aşmaları tek tek resimlemeye çalıştım Umarım yardımcı olmuşumdur Deneyecek olanlara kolay gelsin ve de afiyet olsun