
Puf Puf Kabaran Bazla Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya yahut yarım paket yaş maya
- 1.5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4.5 su bardağı un Ele yapışan hamur olacak o yüzden fazla un eği yapmayın
Puf Puf Kabaran Bazla Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Su,süt şeker ve mayayı karıştırın. Tamamını su da kullanabilirsiniz.
- Sıvı yağ, tuz ve unu ekleyip ele yapışan yumuşak bir hamur yoğurun. Unu tek seferde eklemeyin.
- Birinci 3. 5 bardak ekleyin devamını yoğurdukca ekleyin.
- Yoğurulan hamuru 2-3 katı olana kadar mayalandırın.
- Tezgahı unlayıp mayalanan hamuru tezgaha alın ve hafif hafif unlayarak elinizden ayırın ve mandalinadan biraz daha büyük bezeler yapın.
- Bezelerin üstünü örtüp 20 dk mayandırın. Ne çok ince nede kalın olacak halde bezeleri açın ve tekrar 15-20 dk mayalandırın.
- Isıtılmış tavada ocağın orta gözümde orta ayarda yahut biraz daha kısık ayarda pişirin.