teknolojiuzmani
FD Üye

Puf Puf Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler
- 6 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 adet yaş maya (Ben yarım kullandım ağır kokmasın diye )
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket haşhaş (Ben bim’den aldım )
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 6-7 kaşık şeker
Puf Puf Haşhaşlı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt, su, maya, tuz ve şekeri bir tencereye alıp ısıtalım çok sıcak olmasın maya eriyinceye kadar ılık olsun.
- Isıttığımız karışımı yoğurma kabına alalım ben üzerine kontrollü şekilde unumuzu koyup yoğuralım ve 1 saat mayalandıralım.
- Mayalanan hamuru yumurta büyüklüğünde parçalar haline getirelim ve yemek tabağı büyüklüğünde merdaneyle açalım.
- Açtığımız hamurların her kat arasına haşhaş karışımını sürelim ve bir kaşık şeker serpiştirelim.
- Hamurlar bitinceye kadar bu işlemi yapalım üst üste koyalım aralarına harç sürelim.
- Üst üste koyduğumuz hamurları merdaneyle açalım ve dikey şekilde keselim.
- Kestiğimiz hamurları simit şeklini verelim ve fırına sürelim üzeri kızarınca çıkaralım ve hepinize şimdiden afiyet olsun
.