Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Puf Puf Açma

Puf Puf Açma
0
26

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
puf-puf-acma.jpg

Puf Puf Açma Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya (42g)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta ( akı içine sarısı üzerine)
  • 6 su bardağı un ( sizler hamura nazaran ayarlayın)
İçi için
  • Tereyağ yahut margarin
Üzeri için
  • 1 çay kaşığı pekmez
  • 1 yumurta sarısı

Puf Puf Açma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Ilık sütü, suyu, mayayı yoğurma kabına alıyoruz düzgünce karıştıralım.
  2. Çözülen karışıma yumurta akı, sıvı yağı, ekliyoruz.
  3. Sonra tuzu ve unu ek ediyoruz.
  4. Güzelce yoğuralım. Yumuşak ele yapışmayan hamur elde edelim.
  5. Yoğurma kabının ağzına kapatalım ve mayalandırmaya bırakalım.
  6. Tezgahın üzerini sıvı yağ ile yağlayalım.
  7. Mayası gelen hamuru tezgaha alalım elimizi yağlayalım ve hamuru kare biçiminde açalım.
  8. Yumuşamış margarin yada tereyağını hamura sürelim fotoğraftaki üzere katlayalım keselim ve form verip fırın tepsisine dizelim üzerine pekmez sürelim sonrasında yumurta sarısı sürelim isteğe bağlı susum çörek otu serpelim ve 200° 25 dk pişirelim.
  9. Pişen açmaların üzerini örtelim.
  10. Yemeğe hazır çok lezzetli olağanüstü bir açma tanımı deneyin pişman olmazsınız.
 
858,505Konular
982,653Mesajlar
33,044Kullanıcılar
Mahmut343Son üye
Üst Alt