Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Puf Poğaça

Puf Poğaça
0
112

dadaş

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
70

Puf Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

• 1 paket maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 7-8 su bardağı un
Üzeri için;
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı pekmez
  • 1 tatlı kaşığı süt

Puf Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamuru için sırayla tüm gereçleri karıştırıp biraz yapışkan bir hamur elde edelim.
  2. Unu yavaş yavaş ölçülü yeteri kadar koyalım.
  3. Üzerini streç filimle kapatıp 1 saat kadar bekletelim.
  4. Daha sonra 100 gram ölçülerde ortalama bir poğaça kadar yuvarlayıp fırın tepsisine dizip 30 dk kadar daha bekletelim.
  5. En son üzerine üstü için pekmez ,süt ve yumurta sarısını karıştırıp sürelim.
  6. Önceden ısınmış 200 derece fırında denetim ederek 20-30 dakika kadar pişirelim.
Ben pişireceğim kadarını sahur için ayırdım, kalanını üstünü kapatarak buzdolabına koydum. Sabah pişireceğim.

Puf Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Puf Puf Kabaran Mahlepli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı ılık süt1 su bardağı sıvı yağ1 paket instant maya2 yemek kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı tuz ( silme )1 yumurta akı ( sarisi üzerine sürülecek)1 tatlı kaşığı mahlep ( isteğe nazaran )5 su bardağı un ( un çeşidine nazaran...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Puf Poğaça Tanımı İçin Malzemeler 1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı su1 su bardağı süt1 paket kuru maya1 tatlı kaşığı tuzYarım çay bardağı şeker5 su bardağı un Puf Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yoğuralım. Biraz kabında...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Puf Poğaça Tanımı İçin Malzemeler 2 adet yumurta (sarılar üstüne )1 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık su1 su bardağı sıvı yağ1 paket toz maya1 tatlı kaşığı tuz2 yemek kaşığı şeker4-5 su bardağı un Puf Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Ilık su, süt ,maya ile karıştırın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
Puf Puf Lezzetli Poğaça Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı sıcak su1 su bardağı sıcak süt1 su bardağı yoğurt3 su bardağı yağ4 tane yumurta akı1.5 yemek kaşığı kuru maya8 yemek kaşığı şekerTuzAldığı kadar un Puf Puf Lezzetli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Süt,su,şeker ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Puf Puf Poğaça Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık suYarım su bardağı sıvı yağ1 paket kuru mayaYarım çay bardağı şeker1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar un İçi için; Beyaz peynir Üzeri için; Yumurta sarısıÇörek otu Puf Puf Poğaça Tanımı Yapılışı Un hariç bütün gereçleri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
858,505Konular
982,685Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt