Puf Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 7-8 su bardağı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı pekmez
- 1 tatlı kaşığı süt
Puf Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru için sırayla tüm gereçleri karıştırıp biraz yapışkan bir hamur elde edelim.
- Unu yavaş yavaş ölçülü yeteri kadar koyalım.
- Üzerini streç filimle kapatıp 1 saat kadar bekletelim.
- Daha sonra 100 gram ölçülerde ortalama bir poğaça kadar yuvarlayıp fırın tepsisine dizip 30 dk kadar daha bekletelim.
- En son üzerine üstü için pekmez ,süt ve yumurta sarısını karıştırıp sürelim.
- Önceden ısınmış 200 derece fırında denetim ederek 20-30 dakika kadar pişirelim.
Puf Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı