iltasyazilim
FD Üye
Puf Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı yağ
*1 su bardağı su
*1 su bardağı süt
*1 adet yaş maya 42gr veya 1 paket instant maya 10 gr
*6, 57 su bardağı un (Hamur ele yapışmayacak şekilde olacak ama çok da unlu olmayacak)
*1 yumurtanın akı
*1 yemek kaşığı tuz
*3 yemek kaşığı şeker
İç malzemesini dilediğiniz içerikte koyabilirsiniz tavsiyem;
*1516 dal maydanoz
*250 gr lor peynir
*1 tatlı kaşığı pulbiber
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzerine
*1 yumurtanın sarısı
*Çörekotu
*Susam
*Haşhaş
Puf Poğaça Tarifi Yapılışı ? Hanımlar bu tarifin hamur mayalama kısmını ekmek yaparken de kullanabilirsiniz puf puf kabarmış poğaçalar ve ekmekler için idealdir Bu yüzden tarifi yapmadan önce tamamını 1 kere okumanızı rica ederim
1
*Mayamızı bir kase içerisinde 1 yemek kaşığı şeker ve bir bardak ılık su ile karıştırıp 1520 bekliyoruz
*Suyun sıcaklığı mutlaka ılık olmalı 2327 derece arasında, aksi takdirde mayamız aktif olmaz ve hamurumuz yeterince kabarmaz
*Beklememizin amacı şeker ile reaksiyona giren mayanın aktifleşmesi Aktifleştiğini kabarmasından köpüklenmesinden anlayabilirsiniz resimlerde ayrıntılı gösterdim
*Mayamız beklerken unumuzu yoğurma kabına aktarıp ortasını açalım
*Ortasına süt yağ tuz 2 yemek kaşığı şeker koyalım
*Mayamız hazır olunca malzemelerin içerisine ekleyip yavaş yavaş yanlardan un olarak karıştırmaya başlayalım
*Karışım katılaşmaya başladıkça elinizi yumruk yapın parmaklarınızın bitimindeki kısım ile hamuru yoğurmaya devam edin
*Ekmek ve türevlerinde yoğurduktan sonra mayalama ve kabarma için hamurun üst kısmı bombeli olacak şekilde bırakılması daha iyi olacaktır, uçkısımları en alta gelecek şekilde kabınızda bırakın
*Ben önceden fırını 5 dk 50 dereceye ısıttım
*Mayalama kolay olsun diye
*Hamurun üzerine bez örtüp bir saat bekletin
*Bu esnada içini hazırlayabilirsiniz
*İç malzemesi için belirttiğim malzemelerin hepsini karıştırmanız yeterlidir
*Hamurunuz mayalandıktan sonra ufak çocuklar için yapacaksanız ceviz büyüklüğünde, daha büyük isterseniz avcunuzu dolduracak büyüklükte kopartıp yuvarlayın
*İç harcından ekleyip kapatma kısmı en alta gelecek şekilde şekil verin
*Ben yuvarlak sevdiğim için böyle yaptım oval de yapabilirsiniz
Şekil verdiğiniz poğaçaları yarım saat daha mayalamaya bırakalım
*Daha da kabardıklarını göreceksiniz
*Ekmek ve türevleri birkaç kez mayalanır bu şekilde daha kabarık olurlar
*İkinci mayalama sonunda kabaran poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürebilirsiniz
*Yumurta sarısına 1 çay kaşığı nişasta koyarsanız daha parlak gözükecektir
*Üzerine çörek otu susam veya haşhaş koyup önceden ısıtılmış 170 derece fırında üstü kızarana altı renk değiştirene kadar pişirin
*Ben pişirdikten sonra üzerine 10 dk bez örtüyorum daha yumuşak oluyorlar
*Poğaçaları 1hafta buzdolabında poşette saklayabilir tost makinesinde ısıtabilirsiniz İlk piştiğindeki gibi yumuşacık olacaktır
Şimdiden afiyet olsun ??
*1 su bardağı yağ
*1 su bardağı su
*1 su bardağı süt
*1 adet yaş maya 42gr veya 1 paket instant maya 10 gr
*6, 57 su bardağı un (Hamur ele yapışmayacak şekilde olacak ama çok da unlu olmayacak)
*1 yumurtanın akı
*1 yemek kaşığı tuz
*3 yemek kaşığı şeker
İç malzemesini dilediğiniz içerikte koyabilirsiniz tavsiyem;
*1516 dal maydanoz
*250 gr lor peynir
*1 tatlı kaşığı pulbiber
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzerine
*1 yumurtanın sarısı
*Çörekotu
*Susam
*Haşhaş
Puf Poğaça Tarifi Yapılışı ? Hanımlar bu tarifin hamur mayalama kısmını ekmek yaparken de kullanabilirsiniz puf puf kabarmış poğaçalar ve ekmekler için idealdir Bu yüzden tarifi yapmadan önce tamamını 1 kere okumanızı rica ederim
1
*Mayamızı bir kase içerisinde 1 yemek kaşığı şeker ve bir bardak ılık su ile karıştırıp 1520 bekliyoruz
*Suyun sıcaklığı mutlaka ılık olmalı 2327 derece arasında, aksi takdirde mayamız aktif olmaz ve hamurumuz yeterince kabarmaz
*Beklememizin amacı şeker ile reaksiyona giren mayanın aktifleşmesi Aktifleştiğini kabarmasından köpüklenmesinden anlayabilirsiniz resimlerde ayrıntılı gösterdim
*Mayamız beklerken unumuzu yoğurma kabına aktarıp ortasını açalım
*Ortasına süt yağ tuz 2 yemek kaşığı şeker koyalım
*Mayamız hazır olunca malzemelerin içerisine ekleyip yavaş yavaş yanlardan un olarak karıştırmaya başlayalım
*Karışım katılaşmaya başladıkça elinizi yumruk yapın parmaklarınızın bitimindeki kısım ile hamuru yoğurmaya devam edin
*Ekmek ve türevlerinde yoğurduktan sonra mayalama ve kabarma için hamurun üst kısmı bombeli olacak şekilde bırakılması daha iyi olacaktır, uçkısımları en alta gelecek şekilde kabınızda bırakın
*Ben önceden fırını 5 dk 50 dereceye ısıttım
*Mayalama kolay olsun diye
*Hamurun üzerine bez örtüp bir saat bekletin
*Bu esnada içini hazırlayabilirsiniz
*İç malzemesi için belirttiğim malzemelerin hepsini karıştırmanız yeterlidir
*Hamurunuz mayalandıktan sonra ufak çocuklar için yapacaksanız ceviz büyüklüğünde, daha büyük isterseniz avcunuzu dolduracak büyüklükte kopartıp yuvarlayın
*İç harcından ekleyip kapatma kısmı en alta gelecek şekilde şekil verin
*Ben yuvarlak sevdiğim için böyle yaptım oval de yapabilirsiniz
Şekil verdiğiniz poğaçaları yarım saat daha mayalamaya bırakalım
*Daha da kabardıklarını göreceksiniz
*Ekmek ve türevleri birkaç kez mayalanır bu şekilde daha kabarık olurlar
*İkinci mayalama sonunda kabaran poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürebilirsiniz
*Yumurta sarısına 1 çay kaşığı nişasta koyarsanız daha parlak gözükecektir
*Üzerine çörek otu susam veya haşhaş koyup önceden ısıtılmış 170 derece fırında üstü kızarana altı renk değiştirene kadar pişirin
*Ben pişirdikten sonra üzerine 10 dk bez örtüyorum daha yumuşak oluyorlar
*Poğaçaları 1hafta buzdolabında poşette saklayabilir tost makinesinde ısıtabilirsiniz İlk piştiğindeki gibi yumuşacık olacaktır
Şimdiden afiyet olsun ??