
Puf Böreği Tanımı İçin Materyaller
- 3 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı su
- 2 su bardağı beyaz peynir lor karışımı
- Sıvı yağ
Puf Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamur için gereçleri derin bir kaba alıp yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Hamur dinlenirken peynir ve loru karıştıralım dilerseniz maydanoz, nane ekleyebilirsiniz.
- Hamuru unlanmış tezgahta tekrar yoğurup dörde böldüm.
- Bezeleri oklava ile açıp fotoğraftaki üzere dört ucuna iç materyalden koyup içe hakikat kapattım rulet bıçağıyla (daha kolay form veriliyor) oval bir biçimde kestim.
- Rulet bıçağı yoksa olağan bıçakla da kesebilirsiniz. Kenarlardan çatalla yapıştırarak biçim verdim.
- Bezeleri açarken kızartana kadar kurumaması için pak bir bez üzerine dizdim, üstlerini kapattım.
- Kenardan artan hamurlarını da ziyan etmedim tekrar yoğurup onları da küçük bezeler yapıp peynirle kapattım fotoğraftaki üzere.
- Puf börek hamurlarını gerili önlü kızgın yağda kızarttım.