
Puf Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
- Kızartmak için; sıvı yağ
- 300 gram lor yada beyaz peynir
Puf Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir yoğurma kabına yumurtayı, sirkeyi, tuz, kabartma tozu ve suyu alalım. Yavaş yavaş un ekleyerek güzelce yoğuralım.
- Hamurun kapağını kapatıp dinlenmeye bırakalım.
- Bu arada peynirli iç harcını hazırlayalım. Peynirin içine isteğe göre maydanoz da koyabilirsiniz.
- Hamuru unlanmış tezgaha koyup 4e bölelim ve beze yapalım.
- İlk bezeyi alıp kalın olmayacak şekilde açalım.
- Yuvarlak bir kalıp veya rulet yardımıyla daire şekilleri keselim.
- Bir kenarına peynir koyup yarım ay şeklinde kapatalım.
- Kenarlarına bir çatal ile bastırarak şekil verelim. 4 bezeye de aynı işlemi uygulayalım.
- Şeklini verdiğimiz börekleri kurumaması için bir bez arasında bekletelim.
- Tavada sıvı yağı kızdırıp böreklerimizi arkalı önlü kızartalım.
- Kızaran böreklerimiz servise hazır. Yapacak olanlara kolay gelsin.