
Pudra Şekerli Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler
- 3.5 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- 150 gram margarin veya tereyağı
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay bardağı ince irmik
- 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
- 3 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 dilim limon
Pudra Şekerli Kalburabastı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce şerbeti için tencereye 3 su bardağı su ,2 su bardağı şekeri koyun. 15 dakika kadar kaynamaya bırakın
- İçine bir dilim limonu koyun.
- 5 dakika daha kaynatıp altını kapatın.
- Şerbeti serin bir yerde veya buzdolabında buz gibi soğumaya bırakın.
- Daha sonra derin bir kaba ilk önce oda sıcaklığında olan margarini veya tereyağını koyun.
- Üzerine kabartma tozu şekerli vanilini dökün.
- Yumurtayı kırın sütü ve yoğurdu sıvı yağını irmiği ekleyip spatulayla iyice karıştırın.
- En son unu azar azar ilave edin elinizle ne çok sert ne çok yumuşak olucak şekilde yoğurun. Un miktarı size kalmış bişey azaltıp veya bir miktar çoğaltabilirsiniz fırın tepsisine veya geniş bir borcama yağlı kağıt serin ben bu tarifle iki tepsi tatlı yaptım. Resimdeki gibi bir tepsiye yağlı kağıt serdim.
- Diğerinin dibine margarin sürdüm şimdi gelelim tarife. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın yuvarlayın.
- Hepsini aynı şekilde derin bir tabakta biriktirin.
- Daha sonra tek tek alıp kalburabastı aparatı üzerinde açın içine 1 çay kaşığı kadar ceviz içi ekleyip dikkatlice kapatın tepsilere dizin.
- 170 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.
- 5 dakika sıcaklığı çıkınca buz gibi şerbeti sıcak tatlıların üzerine dökün.
- Üzerini dilediğiniz şekilde servis edin ben yanında dondurma ile servis ettim. Farklı bir lezzet verdi ????.