Pudingli Revani Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 2,5 su bardağı un
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- 3 su bardağı su
- 2,5 su bardağı şeker
- 1 paket puding
- 1 paket krem şanti
Pudingli Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce şerbetini hazırlıyoruz. 3 su bardağı suyu ve iki buçuk su bardağı şekeri bir tencerede kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz kıvamını da dikkat ediyoruz.
- Şerbet hazır haline gelince soğumasını bekliyoruz, kekini hazırlamaya başlıyoruz.
- 3 adet yumurtayla, bir su bardağı şekeri çırpıyoruz .
- Şeker eriyinceye kadar çırpıyoruz.
- Çırpma işlemi bittikten sonra yarım su bardağı ayçiçek yağını bir bardak sütü, bir su bardağı irmiği karışımıza katıyoruz ve çırpma işlemini devam ediyoruz.
- Tam olaraktan iki buçuk su bardağı un ve bir paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı karışımamızın içine koyup karıştırıyoruz.
- 180 derecelik fırınımızı hazırlıyoruz.
- Kek kalıbımıza fırına verdikten sonra 35 dakika fırında pişiriyoruz.
- Kek pişmeye devam ederken pudingi hazırlıyoruz pudingimizi 1 litre sütle yani 5 su bardağı sütle küçük bir tencerede pişiriyoruz .
- Kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz .
- Puding olduktan sonra krem şantimizi hazırlıyoruz.
- 1 paket krem şantimizi bir su bardağı sütle bir kapta çırpıyoruz.
- Çırpma işlemi bittikten sonra krem şantimizi dolaba koyuyoruz .
- Pudingimizi de soğuyana kadar karıştırıyoruz neden ben karıştırıyorum çünkü kabuk tutmasını önlemek için karıştırıyorum ben soğuyuncaya kadar hani sürekli karıştırdım bu yüzden de kabuk tutmadı.
- Kekimiz piştikten sonra şerbetimizi kekin üzerine döküyoruz ve çekmesine bekliyoruz .
- Şerbetini çektikten sonra ve pudingimizi soğuduktan sonra puding revaninin üzerine döküyoruz ve soğuması için dolaba koyuyoruz .
- Pudingli revanimiz dolapta soğuduktan sonra krem şanti ile üzerini süslüyoruz ve pudingli revani hazırdır afiyet olsun.