bilgisayarci
FD Üye

Pudingli Puf Puf Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket muzlu puding
- 2 su bardağı süt
- 5 su bardağı un
- 100 ml sıvı yağ (yani yarım bardaktan biraz az)
- 1 adet yumurta (akı içine sarısı üzerine)
- Bir fiske tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket yaşmaya
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Pudra şekeri
Pudingli Puf Puf Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Hazır puding paketinde belirtilen süt ölçüsünün yarısı kadar süt tencereye alınır.
- Muzlu puding ek edilir.
- Karıştırılarak kaynayıncaya kadar pişirilir.
- İsteğe nazaran sevilen farklı puding çeşitleri de kullanılabilir.
- Puding piştikten sonra uygun bir kaba alınarak soğumaya bırakılır.
- Hamuru için yoğurma kabına evvel 1 su bardağı süt alınır.
- 1 paket yaş maya ve 4 yemek kaşığı toz şeker eklenerek karıştırılır, mayanın çözülmesi sağlanır.
- Daha sonra 1 yumurtanın akı, 100 ml sıvı yağ eklenerek çırpılır.
- Bir fiske tuz, un ve 1 paket kabartma tozu eklenir. Yavaş yoğurulmaya başlanır.
- Yoğurdukça un ek edilerek hamur toparlanıncaya kadar yoğrulur.
- Bu tanımda toplamda yaklaşık 5 su bardağı kadar un kullanıldı.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparılarak elle yuvarlatılır.
- Çok hafif unlanmış tabanda merdane ile oval halde açılır.
- Yaklaşık el büyüklüğünde açılan hamura bıçakla çizikler atılır.
- Muzlu pudingten 1 tatlı kaşığı kadar alınarak hamurun üzerine yerleştirilir, pudingin taşmaması için kenarları güzelce yapıştırılarak hamur rulo biçiminde sarılır ve ay formu verilir.
- Hazırlanan hamurlar yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
- Bu gereç ile 18-20 adet vanilyalı pastacık elde edilebilir.
- Bir fiske pudra şekeri ile yumurta sarısı çırpılır, şekillendirilen hamurların üzerine sürülür.
- Evvelce ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika kadar denetimli bir halde pişirilir.
- Fırından alındıktan sonra hafif soğuması beklenerek üzerine pudra şekeri serpilir.
Pudingli Puf Puf Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı