bilgisayarci
FD Üye

Pudingli Kek Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- Aldığı kadar un
- 1 paket kakaolu puding
- Süt
- Hindistan cevizi vs.
Pudingli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şekeri bir kapta yeterlice çırpalım.
- Köpük köpük olunca içerisine süt, yağ ve hindistan cevizini ekleyelim ve hafif karıştıralım. Çok karıştırırsak kek sönebilir.
- Daha sonra kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yavaş yavaş un ek edelim.
- Unu dikkatli ek edelim ki çok koyu olmamalı, akışkan bir kıvam almalı. Çok koyu olursa kek yumuşak değil sert olur.
- Kek hamurunu uygun bir kek kalıbını yağlayıp kalıba dökelim ve evvelce ısıtılmış 180 derece fırına atalım.
- Kürdan yardımı ile pişip pişmediğini denetim edebiliriz.
- Pudingle sütü tencereye alıp kısık ateşte pişirelim.
- Pişen kekimizin üzerine pudingi gezdirelim. Ve üzerini hindistan cevizi ile süsleyelim.
Not
Pudingli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı