teknolojiuzmani
FD Üye
Profiterol Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için :
- 125 gram tereyağı
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 3 adet yumurta
- 2 buçuk su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 buçuk çay bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 adet vanilya
- 1 paket sıvı krema(200 ml)
- 160 gram çikolata
Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Su ve tereyağını birlikte kaynatıyoruz.
- Kaynadıktan sonra üzerine bir su bardağı un ekleyip 3 dakika karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Hamur soğuduktan sonra teker teker 3 yumurta ekleyip her bir yumurta eklememizde çırpıyoruz.
- Kreması için;vanilya hariç tüm materyalleri karıştırıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
- Piştikten sonra ocaktan alıp vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz.
- Çikolata sosu için, kremayı ocakta ısıtıp çikolatayı ekleyip eritiyoruz.
- Kaşık yardımıyla yuvarlak hale getirdiğimiz hamurları tepsiye dizip evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika pişiriyoruz.
- Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan profiterol hamurunun içini hazırladığımız kremalarla doldurup üzerine çikolata sosunu döküyoruz.
Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı