Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Profiterol

Profiterol

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99

Profiterol Tanımı İçin Malzemeler


Hamuru için :
  • 125 gram tereyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
Kreması için:
  • 2 buçuk su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 buçuk çay bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet vanilya
Çikolata sosu:
  • 1 paket sıvı krema(200 ml)
  • 160 gram çikolata

Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Su ve tereyağını birlikte kaynatıyoruz.
  2. Kaynadıktan sonra üzerine bir su bardağı un ekleyip 3 dakika karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  3. Hamur soğuduktan sonra teker teker 3 yumurta ekleyip her bir yumurta eklememizde çırpıyoruz.
  4. Kreması için;vanilya hariç tüm materyalleri karıştırıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
  5. Piştikten sonra ocaktan alıp vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz.
  6. Çikolata sosu için, kremayı ocakta ısıtıp çikolatayı ekleyip eritiyoruz.
  7. Kaşık yardımıyla yuvarlak hale getirdiğimiz hamurları tepsiye dizip evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika pişiriyoruz.
  8. Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakıyoruz.
  9. Soğuyan profiterol hamurunun içini hazırladığımız kremalarla doldurup üzerine çikolata sosunu döküyoruz.
Afiyet olsun ????.

Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,705Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt