
Profiterol Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 3 yumurta
- 2,5 su bardağı süt
- 1,5 çay bardağı şeker
- 3 kaşık un
- 1 yumurta
- 1 paket vanilin
- Çikolata sosu
Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye yağı ve suyu alıyoruz ve erimesini bekliyoruz.
- Eridikten sonra unu ekliyoruz biraz kavurup tüpten alıyoruz. Sonra üç yumurtayı sıra sıra kırıyoruz ve karıştırıyoruz.
- Daha sonra yağlı kağıdın üstüne ceviz büyüklüğünde kaşık yardımı ile koyuyoruz ve 180 derece fırında 15 dk pişiriyoruz.
- Daha sonra hazırladığımız muhallebiyi ortalarına koyuyoruz kesip koyabilirsiniz servis tabaklarına alıp çikolata sosu ile servis edebilirsiniz afiyet olsun.