Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Profiterol

Profiterol
0
35

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
profiterol.jpg

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 150 gram tereyağ
  • 1 su bardağı un
  • 5 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 cimdik tuz
Kreması için;
  • 3 su bardağı süt
  • 100 g tereyağ
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
Çikolata sosu;
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 80 gram çikolata

Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tenceremize suyu alalım, tereyağı ekleyelim pişsin.
  2. Daha sonra şeker ve tuzu ekleyip karıştıralım.
  3. Sonra unu da ekleyip karıştıralım.
  4. Hamuru toparlayıp ocaktan alalım ve ılıdıktan sonra yumurtaları tek tek içine ekleyip çırpalım.
  5. Daha sonra sıkma torbasına koyup yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize bezelerimizi sıkalım.
  6. 170 derecede pişirelim.
  7. Kreması;  Tereyağını eritelim, unu ekleyip 3,5 dakika kavuralım .
  8. Süt ve şekeri ekleyip koyulaşana kadar pişirelim.
  9. Daha sonra vanilin ekleyip soğumaya bırakalım ,arada karıştırın.
  10. Çikolata sosu; Çikolata hariç bütün malzemeleri tenceremize alıp kısık ateşte pişirelim.
  11. Fokurdamaya başladıktan sonra çikolatasını ekleyip iyice çırpalım, ara ara karıştırarak soğumasını sağlayalım.
  12. Kremamızı bezelerin içine ekleyip sunum kabımıza alalım.
  13. Üzerine soğumuş olan çikolata sosunu gezdirip dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.
Profiterol Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,691Mesajlar
33,052Kullanıcılar
orxanSon üye
Üst Alt