teknolojiuzmani
FD Üye

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 125 gram tereyağı
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 4 adet yumurta
- 500 ml süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1,5 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı saralle
Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru için yağ ve su ocağa alınır .
- Yağ eriyince un eklenir karıştırılır.
- 1-2 dk böyle pişirilip ocaktan alınır soğumaya bırakılır.
- Soğuyan hamura birer birer yumurtalar eklenir, birini iyice hamura yedirmeden diğer yumurta konmaz.
- Hepsini tek tek hamura karıştırıp tatlı kaşığı ile hamur tepsiye dizilir.
- 190°de 1 saat pişirilir ,içleri iyice kuruması lazım.
- Krema malzemeleri tencereye alınır, kaynayıncaya kadar karıştırılır .
- Kaynayınca vanilya eklenir soğumaya bırakılır.
- Çikolata sosuda aynı şekilde tencereye alınan malzemeler kaynayana kadar karıştırılır.Soğumaya bırakılır.
- Bütün malzeme soğuyunca hamurların içi bıçakla açılarak sıkma torbasındaki krema içlerine sıkılır, tabaklara dizilir .
- En son üzerine çikolata sosu gezdirilir afiyet olsun ????.