Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Profiterol

Profiterol

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68
profiterol-2.jpg

Profiterol Tanımı İçin Materyaller


Hamuru için
  • 125 gr tereyağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 3 büyük yumurta (küçükse 4)
Kreması için;
  • 500 ml süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı un
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
Çikolata sosu için
  • 300 ml krema
  • 250 gr çikolata

Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tereyağ ve suyu tencereye alıp kaynamaya bırakın. Kaynayınca unu ekleyip süratlice karıştırarak 2-3 dk daha pişirin. 20-30dk soğutun.
  2. Akabinde yumurtaları birer birer ekleyin. Katiyetle bütün yumurtaları tıpkı anda eklemeyin.
  3. Her bir yumurtayı ekledikten sonra çok âlâ karıştırın. Yapışkan bir hamur olacak.
  4. Sıkma torbasıyla tepsiye aralıklı halde sıkın ve evvelce ısıtılmış 180 derece fırında hafif renk alana kadar pişirin.
  5. Vanilya hariç tüm gereçleri tencereye alıp karıştırın.
  6. Akabinde ocağa alıp daima karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirin.
  7. Kaynayıp yoğunlaşınca ocaktan alın ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
  8. Profiterol hamurları soğuyunca sıkma torbasıyla yahut keserek içlerini kremayla doldurun.
  9. Servis edeceğiniz kaselere koyup üzerine çikolata soslarını dökün. Servise hazır ????‍♀️ Deneyenlere afiyet olsun. ????.
Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt