Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Profiterol

Profiterol
0
37

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
profiterol.jpg

Profiterol Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 125 gram margarin
  • 3 adet yumurta
Kreması için;
  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı dolusu un
  • 1, 5 çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
Üzeri için;
  • 1 paket hazır çikolata sosu
  • (Sosun art kısmında nasıl hazırlandığı yazıyor sos için 2, 5 su bardağı süt kullandım)

Profiterol Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Margarini ve bir bardak suyu kaynatalım.
  2. Yağ eridikten sonra 1 su bardağı un ekleyip 2-3 dakika gereçleri birbirine yedirerek pişirelim.
  3. Oluşan cıvık hamur 2-3 dakika kadar karıştırılarak piştikten sonra ocağı kapatarak 10 dakika soğumasını bekleyelim.
  4. Akabinde 3 adet yumurtayı teker teker kırıp yedirerek karıştıralım yapışkan kıvamda olan hamuru kaşık yada sıkma torbasıyla yuvarlak formlar halinde tepsiye koyalım .
  5. Her bir hamurun ortasında en az 2 cm boşluk olmalı.
  6. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika üzeri pembeleşene kadar pişirelim.
  7. Kremanın hazırlanışı; Vanilya dışındaki bütün materyalleri tencereye alıp pişirelim.
  8. Kremamız piştikten sonra üzerine vanilyayı ekleyelim ve yeterlice karıştıralım.
  9. Profiterolümüzün pişen hamurunu ikiye bölerek hazırladığımız kremayı sıkma torbası ile dolduralım (tatlı kaşığı ile çok daha uygun sonuç aldım kızlar????).
  10. Tüm profiterolleri doldurduktan sonra farklı bir kapta çikolata sosunu pişirelim her ikiside birinci sıcağını attıktan sonra sosu sunumunuza nazaran üzerine döküp servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun????.
 
858,505Konular
982,693Mesajlar
33,052Kullanıcılar
orxanSon üye
Üst Alt