
Profiterol Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 125 gram margarin
- 3 adet yumurta
- 2,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı dolusu un
- 1, 5 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket hazır çikolata sosu
- (Sosun art kısmında nasıl hazırlandığı yazıyor sos için 2, 5 su bardağı süt kullandım)
Profiterol Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Margarini ve bir bardak suyu kaynatalım.
- Yağ eridikten sonra 1 su bardağı un ekleyip 2-3 dakika gereçleri birbirine yedirerek pişirelim.
- Oluşan cıvık hamur 2-3 dakika kadar karıştırılarak piştikten sonra ocağı kapatarak 10 dakika soğumasını bekleyelim.
- Akabinde 3 adet yumurtayı teker teker kırıp yedirerek karıştıralım yapışkan kıvamda olan hamuru kaşık yada sıkma torbasıyla yuvarlak formlar halinde tepsiye koyalım .
- Her bir hamurun ortasında en az 2 cm boşluk olmalı.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika üzeri pembeleşene kadar pişirelim.
- Kremanın hazırlanışı; Vanilya dışındaki bütün materyalleri tencereye alıp pişirelim.
- Kremamız piştikten sonra üzerine vanilyayı ekleyelim ve yeterlice karıştıralım.
- Profiterolümüzün pişen hamurunu ikiye bölerek hazırladığımız kremayı sıkma torbası ile dolduralım (tatlı kaşığı ile çok daha uygun sonuç aldım kızlar????).
- Tüm profiterolleri doldurduktan sonra farklı bir kapta çikolata sosunu pişirelim her ikiside birinci sıcağını attıktan sonra sosu sunumunuza nazaran üzerine döküp servis edebilirsiniz.