Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Profiterol

Profiterol
0
33

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
profiterol.jpg

Profiterol Tanımı İçin Gereçler


Hamuru İçin
  • 125 gram margarin
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 tutam tuz
  • 3 adet yumurta
Kreması İçin
  • 2,5 su bardağı süt
  • 3,5 yemek kaşığı un
  • 1.5 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta
Üzeri İçin
  • Hazır çikolata sosu

Profiterol Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle hamur yapılır. Su ve yağ tencerede kaynatılır. Tuz atılır. Un atılarak hamur kıvamına gelene kadar karıştırılır.
  2. Karıştırılınca ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra yumurtalar teker teker hamura yedirilir. Yağlı kağıda bir kasık yardımıyla ceviz büyüklüğünde koyulur. 200 derece fırında 40 dakika pişirilir.
  3. Kreması için de vanilya harici bütün gereçler ocağa alınıp kıvam alana kadar karıştırılır. Ocaktan alınır vanilya eklenir.
  4. Hamur pişince ortasına soğuyan krema sıkılır. En son sos dökülür. Afiyet olsun :).
 
858,505Konular
982,770Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt