
Profiterol Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 125 gram tereyağı
- 3 adet yumurta
- 1 litre süt
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 2 paket vanilya
- 150 gram margarin
- 1 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı pirinç unu
- 1 paket sıvı krema
- Hazır çikolata sosu
Profiterol Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle hamurumuzu hazırlamak için bir tencereye su ve margarini alarak kaynatalım.
- Daha sonra unu ek ederek pişirelim.
- Ocağı kapattıktan sonra 15 dakika kadar hamurun soğumasını bekleyelim ve yumurtaları teker teker hamura kıralım. Yani bir yumurtayı hamura uygunca yedirmeden oburunu kırmıyoruz. Bu nokta hamurun pişerken kabarması açısından kıymetli.
- Yumurtaların tamamını teker teker hamura yedirdikten sonra 10 dakika kadar hamuru dinlendirelim.
- Daha sonra iki kaşık yardımı ile ortalarında boşluk bırakarak yağlanmış fırın tepsisine hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde modüller alarak dizelim.
- Evvelce ısıtılmış fırında 180 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
- Orta kremasını yapmak için margarin ve vanilya hariçinde tüm gereçlerimizi bir tencerede kaynayana kadar pişirelim, kaynamaya başlayınca margarini ekleyelim büsbütün eriyene dek karıştırarak pişirelim.
- Ocaktan alıp içine vanilya ek ederek yeterlice karıştıralım.
- Soğuyan hamur toplarımızı bir bıçak yardımı ile enlemesine ikiye bölerek ortasına krema dolduralım. Hamurun üzerine hazır çikolata sosunu servis edeceğimiz vakit gezdirelim.