Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Profiterol

Profiterol
0
38

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
profiterol.jpg

Profiterol Tanımı İçin Gereçler


Hamuru için
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 125 gram tereyağı
  • 3 adet yumurta
Orta kreması için
  • 1 litre süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 paket vanilya
  • 150 gram margarin
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 paket sıvı krema
Çikolata sosu için
  • Hazır çikolata sosu

Profiterol Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle hamurumuzu hazırlamak için bir tencereye su ve margarini alarak kaynatalım.
  2. Daha sonra unu ek ederek pişirelim.
  3. Ocağı kapattıktan sonra 15 dakika kadar hamurun soğumasını bekleyelim ve yumurtaları teker teker hamura kıralım. Yani bir yumurtayı hamura uygunca yedirmeden oburunu kırmıyoruz. Bu nokta hamurun pişerken kabarması açısından kıymetli.
  4. Yumurtaların tamamını teker teker hamura yedirdikten sonra 10 dakika kadar hamuru dinlendirelim.
  5. Daha sonra iki kaşık yardımı ile ortalarında boşluk bırakarak yağlanmış fırın tepsisine hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde modüller alarak dizelim.
  6. Evvelce ısıtılmış fırında 180 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
  7. Orta kremasını yapmak için margarin ve vanilya hariçinde tüm gereçlerimizi bir tencerede kaynayana kadar pişirelim, kaynamaya başlayınca margarini ekleyelim büsbütün eriyene dek karıştırarak pişirelim.
  8. Ocaktan alıp içine vanilya ek ederek yeterlice karıştıralım.
  9. Soğuyan hamur toplarımızı bir bıçak yardımı ile enlemesine ikiye bölerek ortasına krema dolduralım. Hamurun üzerine hazır çikolata sosunu servis edeceğimiz vakit gezdirelim.
 
858,505Konular
982,707Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt