
Profiterol Tanımı İçin Gereçler
Hamur materyalleri;
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 125 gram tereyağı yahut margarin
- 3 adet yumurta (yumurtalar küçük ise 4 adet)
- 2, 5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1, 5 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket hazır çikolata sosu ya da benmari yöntemi eritilmiş 80 gram bitter çikolata
Profiterol Tanımı Yapılışı
- ilk olarak profiterolün hamurunu hazırlayalım.
- Küçük bir tencereye 1 su bardağı suyu ve margarini koyarak kaynatın.
- Daha sonra 1 su bardağı unu ekleyerek uygunca karıştırın.
- 2-3 dakika karışımı daima karıştırarak pişirin.
- Ocağı kapatarak 10-15 dakika hamurun soğumasını bekleyin.
- Hamur biraz dinlendikten sonra 3 adet yumurtayı hamura katalım.
- Birer birer kırıp hamura yedirelim.
- Yumurtaları hamura düzgünce yedirdikten sonra yapışkan bir hamur oldu.
- Yumurtaları yedirdikten sonra hamuru 10 dakika dinlendirin.
- Yağlanmış tepsiye, kaşık yardımı ile hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller bölerek tepsiye dizelim. El ile yapmayın.
- 180 derecede fırında pişirelim.
- Kremasını hazırlayım. Hamurlar piştikten sonra kremasını hazırlayınız.
- Vanilya hariç öteki materyalleri bir tencereye koyarak kremayı pişirelim.
- Kremayı ocaktan aldıktan sonra vanilyasını ekleyerek karıştıralım.
- Kremayı profiterol hamurlarına dolduralım. .
- Tatlımızın üzerine çikolata sosu gezdirelim. .