Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Profiterol

Profiterol
0
86

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
73
profiterol.jpg

Profiterol Tanımı İçin Gereçler


Hamur materyalleri;
  •  1 su bardağı su
  •  1 su bardağı un
  •  125 gram tereyağı yahut margarin
  •  3 adet yumurta (yumurtalar küçük ise 4 adet)
Kreması için;
  •  2, 5 su bardağı süt
  •  3 yemek kaşığı un
  •  1, 5 çay bardağı şeker
  •  1 adet yumurta
  •  1 paket vanilya
Üzeri için;
  •  1 paket hazır çikolata sosu ya da benmari yöntemi eritilmiş 80 gram bitter çikolata

Profiterol Tanımı Yapılışı

  1.  ilk olarak profiterolün hamurunu hazırlayalım.
  2. Küçük bir tencereye 1 su bardağı suyu ve margarini koyarak kaynatın.
  3. Daha sonra 1 su bardağı unu ekleyerek uygunca karıştırın.
  4. 2-3 dakika karışımı daima karıştırarak pişirin.
  5. Ocağı kapatarak 10-15 dakika hamurun soğumasını bekleyin.
  6. Hamur biraz dinlendikten sonra 3 adet yumurtayı hamura katalım.
  7. Birer birer kırıp hamura yedirelim.
  8. Yumurtaları hamura düzgünce yedirdikten sonra yapışkan bir hamur oldu.
  9. Yumurtaları yedirdikten sonra hamuru 10 dakika dinlendirin.
  10. Yağlanmış tepsiye, kaşık yardımı ile hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller bölerek tepsiye dizelim. El ile yapmayın.
  11. 180 derecede fırında pişirelim.
  12. Kremasını hazırlayım. Hamurlar piştikten sonra kremasını hazırlayınız.
  13. Vanilya hariç öteki materyalleri bir tencereye koyarak kremayı pişirelim.
  14. Kremayı ocaktan aldıktan sonra vanilyasını ekleyerek karıştıralım.
  15. Kremayı profiterol hamurlarına dolduralım.  .
  16. Tatlımızın üzerine çikolata sosu gezdirelim.  .
 
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt