Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Profiterol

Hoş geldin! baranschat tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Profiterol

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Profiterol Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için


*1 su bardağı su
*1 tutam şeker
*1 tutam tuz
*100 gr margarin
*1 su bardağı un +1 yemek kaşığı
*4 adet yumurta
*1 paket vanilya

Kreması


*1 lt süt
*9 yemek kaşığı şeker
*4 yemek kaşığı un
*4 yemek kaşığı nişasta
*1 adet yumurta
*1 paket krem şanti
*1 adet vanilya

Glazür’ü


*5 yemek kaşığı kakao
*1, 5 su bardağı su
*1, 5 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı nişasta
*60 gr bitter çikolata
*5 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı margarin

Süslemesi


*Hindistan cevizi veya boncuk

Profiterol Tarifi Yapılışı Merhabalar sayfama hoşgeldiniz bu tarifi okulumda öğrendim eğer verdigim ölçülerde yaparsanız enfesmi enfes bir tarif elde edersiniz ??

1
*İlk olarak hamuru ile başlıyoruz suyu, şekeri, tuzu tenceremize katıyoruz ocağa alıyoruz iyice şekerimiz tuzumu eriyene kadar kaynatıyoruz
*Daha sonrasında margarinimizi ekliyoruz suyumuza margarinimizde eridikten sonra unumuzu ekliyoruz eklerken bi yandan da karıştırıyoruz
*Sakın karıştırmayı bırakmayın yoksa topaklanır ve sürekli ununu yiyene kadar karıştırıyoruz
*Ununu yedikden sonra unun kokusu kalmaması için 4 dk daha hamuru pişirin
*Daha sonrası soğumaya bırakın
*İyice soğuduktan sonra yumurtalarını tek tek ekleyip çırpın
*Ele yapışan bir hamur olacaktır sıkma poşetine koyun ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize hamurları çok büyük olmıycak sekilde sıkın saten sonra pişerken kabarıcaktır üstü sertlesene kadar pişirin hamurumuz bukadar
*Geçelim iç kremasına tenceremize sütü, şekeri, nişastayı, unu, yumurtayı ekleyelim
*Ocakta bırakamadan koyulasıp üstü göz göz olana kadar karıştıralım bırakırsanız dibi tutar unutmayalım ocaktan aldıktan sonra içine vanilyasını ekliyelim ve soğumaya bırakalım
*İyice soğuduktan sonra krem santimizi ekleyip çırpalım
*Glazürü
*Bütün glazür malzemelerini ekleyelim katı malzemelerini eleyerek koyun ve karıştırın
*Daha sonra ocağa koyup göz göz olana kadar pişirin (hazır sos alıpta yapa bilirsiniz ) pişen hamurlarımıza kremasını sırıngaya doldurup alt tarafından sıkabilirsiniz yada ortasından bıçakla kesip tatlı kaşığıyla kremasını koyabilirsiniz en son olarak da tatlı kaşığıyla glazürle süsleyiniz daha sonrasında 3 saat dolapta dinlendirin afiyett olsunn ??

*
 
858,505Konular
982,762Mesajlar
33,063Kullanıcılar
netflixdunySon üye
Üst Alt