
Profiterol (Yalancı) Tanımı İçin Materyaller
Muhallebisi için
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- Vanilya
- Krem şanti (1 paket krem şanti yarım su bardağı süt ile çırpılacak)
- 10 adet milföy (Borcam büyük yada küçüklüğüne nazaran adet değişebilir)
- Hazır çikolata sosu
Profiterol (Yalancı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle krem şantiyi çırpıp kenara alalım.
- Akabinde muhallebi için materyalleri tencere alıp pişirelim.
- Soğumaya bırakalım.
- Bu sırada çikolata sosunu pişirelim. Muhallebimiz soğuduktan sonra çırptığımız krem şantiyi muhallebiye ekleyip karıştıralım.
- Milföylerimizi kare kare kesip tepsiye dizip 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
- Pişen milföylerin bir kısmısı ufalayıp borcamın alt tabanına serelim.
- Üzerine hazırladığımız muhallebiyi dökelim.
- Muhallebinin üzerine kalan kare haldeki milföylerimizi dizelim.
- Çikolata sosumuzu döküp buzdolabına kaldıralım nefis bir pratik tanım deniyeceklere kolay gelsin afiyet olsun(tarif yasemin atalar’ın).