Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Profiterol (Tüm Püf Noktalarıyla)

Profiterol (Tüm Püf Noktalarıyla)
0
32

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
profiterol-tum-puf-noktalariyla.jpg

Profiterol (Tüm Püf Noktalarıyla) Tanımı İçin Gereçler


Çikolatalı sos;
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı + 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
  • 5 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 30 gram bitter çikolata ( dilerseniz )
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
Krema;
  • 3 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 4,5 yemek kaşığı un
  • 2 paket vanilya
Hamur için;
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tutam tuz
  • 100 gram tereyağ
  • 4 adet orta uzunluk yumurta

Profiterol (Tüm Püf Noktalarıyla) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle çikolata sos ile başlayalım; Derin bir tencereye çikolata ve sıvı yağ hariç tüm gereçleri alıp çırpalım daha sonra ocağa alalım ve göz göz olana kadar kaynatalım.
  2. Akabinde ocaktan alır almaz sıvı yağ ve çikolatasını ekleyip çırpalım.
  3. Soğuyana kadar orta ara karıştıralım ki üstü kaymaklanmasın ayrıyeten soğuyup dolaba girince kıvamı tam oluyor ne eksik ne fazla lakin sizlere çok koyu gelirse ocaktan alır almaz süt ek edip karıştırabilirsiniz.
  4. Artık sıra kremada, krema içinde vanilya hariç tüm gereçleri derin bir tencereye alıp karıştıralım ve ocağa alalım göz göz kaynamaya başlayınca ocaktan alalım ve vanilyalarını ekleyip karıştıralım, bunu da soğuyana kadar orta ara karıştıralım.
  5. Şimdi sıra hamura geçelim hamur en önmeli kısmı;öncelikle derin bir tencereye bir bardak suyumuzu alıp kaynatalım, kaynayınca içine bir tutam tuzu şekeri ve tereyağını alalım, tereyağda eriyince içine unu boşaltıp süratli hızlı karıştıralım ve düzgünce toparlanmasını sağlayalım.
  6. Akabinde ocaktan alıp soğumaya bırakalım soğuyan hamurun içine önce bir tane yumurta kırıp mikser ile çırpalım dört tane yumurtayı bu şekilde teker teker kırıp çırpalım burda ki amaç hamurun kıvam aldığını gördüğümüz de yumurtayı eksiltmek, ya üç tane yada dördün hepsi girecektir. Onu tek tek kırıp çırpınca ayarlamanız lazım.
  7. Daha sonra sıkma torbasına hamurumuzu alıp orta boyutta yuvarlaklar elde edelim ve önceden ısıtılmış 250 derece fırınımızın ayarını 175 dereceye düşürelim ve pişene kadar katiyetle lakin muhakkak fırını açmayalım diğer türlü açılırsa şişliği iner ve içini dolduramazsınız.
  8. Üstü terlemeye başlayacak terleme bittikten sonra da hafif kızarmaya başlayacak pembeleşince fırından alıp birinci sıcaklığı geçtimi içini kremamız ile dolduralım.
  9. Akabinde çikolata sos ve afiyet olsun ????????????.
 

Similar threads

Profiterol Tanımı İçin Gereçler Hamuru ı̇çı̇n; ️125 gram tereyağı️1 su bardağı su️1 su bardağı un️3 adet yumurta Kreması ı̇çı̇n; ️500 ml süt️3 yemek kaşığı un️1,5 çay bardağı şeker️1 adet yumurta️1 paket vanilya Üzerı̇ ı̇çı̇n; Çikolata sosu Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
Supangle Tarifi İçin Malzemeler 1 litre süt1 su bardağı şeker (200ml)1 çay bardağı un (150ml)3 yemek kaşığı kakao100 gram biter çikolata2 yemek kaşığı tereyağ1 su bardağı su (200ml) Supangle Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Supanglemizi yapmaya başlamadan evvel bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Çok Pratik Baton Pasta Tanımı (Videolu) İçin Gereçler 3 adet yumurta1 çay bardağı şeker (yarısı yumurta akına, yarısı yumurta sarısına eklenecek)Yarım çay bardağı sütYarım su bardağı un2 yemek kaşığı nişasta2 yemek kaşığı kakao1 paket kabartma tozu Ganaj için: 1 paket krema1 paket...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Profiterol (Püf Noktalarıyla) Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı su1 su bardağı un125 gram tereyağı yahut margarin3 adet yumurta (yumurtalar küçük ise 4 adet) Kreması için; 2,5 su bardağı süt3 yemek kaşığı un1,5 çay bardağı şeker1 adet yumurta1 paket vanilya Üzeri içinİ 1 paket hazır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
99
Tüm Püf Noktalarıyla Çikolatalı Küçük Pasta Tanımı İçin Gereçler Kek İçin 3 yumurta1 yemek kaşığı şekerYarım çay kaşığı tuzYarım çay bardağı süt4 yemek kaşığı sıvı yağ1 tatlı kaşığı vanilya4 tepeleme yemek kaşığı un1 tepeleme yemek kaşığı kakao1 çay kaşığı kabartma tozu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
858,505Konular
982,664Mesajlar
33,047Kullanıcılar
felix66668Son üye
Üst Alt