Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Profiterol Tarifi

Profiterol Tarifi
0
39

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
profiterol-tarifi.jpg

Profiterol Tanımı İçin Gereçler


Hamuru ı̇çı̇n;
  • ️125 gram tereyağı
  • ️1 su bardağı su
  • ️1 su bardağı un
  • ️3 adet yumurta
Kreması ı̇çı̇n;
  • ️500 ml süt
  • ️3 yemek kaşığı un
  • ️1,5 çay bardağı şeker
  • ️1 adet yumurta
  • ️1 paket vanilya
Üzerı̇ ı̇çı̇n;
  • Çikolata sosu

Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Hamuru için tereyağı ve suyu bir tencereye alalım ve kaynamaya bırakalım.
  2. Kaynayan suya unu ekleyerek süratlice karıştıralım hamuru 2-3 dakika kadar pişirelim.
  3. Ocaktan alalım pişen hamuru 15 dakika kadar soğumaya bırakalım.
  4. Soğuyan hamura teker teker yumurtaları ekleyelim güzelce çırpalım.
  5. Hamurumuz yapışkan bir kıvamda olmalı daha sonra hamurumuzu kaşıklar yardımı ile şekil vererek tepsimize dizelim.
  6. Hamurumuz içerde pişerken biz de kremasını hazırlayalım.
  7. Kremamız için; süt, un ,şeker ve yumurtayı bir tencereye alarak karıştırarak pişirelim.
  8. Muhallebimiz koyulaşıp göz göz olduktan sonra ocaktan alalım ve vanilyayı ekleyelim güzelce karıştıralım.
  9. Pişen profiterollerimizi fırından alıp hazırladığımız krema ile içlerini dolduruyoruz.
  10. Profiterollerin içini doldururken eğer sıkma torbanız yok ise bıçak yardımıyla keserek de doldurabilirsiniz.
  11. Son olarak profiterollerimizin üzerine çikolata sosumuzu ekleyerek dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
Not❗️; ben süsleme de çekilmiş yer fıstığı kullandım siz dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.

Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,557Konular
982,114Mesajlar
32,774Kullanıcılar
bitraxSon üye
Üst Alt