
Profiterol Tanımı İçin Gereçler
Hamuru ı̇çı̇n;
- ️125 gram tereyağı
- ️1 su bardağı su
- ️1 su bardağı un
- ️3 adet yumurta
- ️500 ml süt
- ️3 yemek kaşığı un
- ️1,5 çay bardağı şeker
- ️1 adet yumurta
- ️1 paket vanilya
- Çikolata sosu
Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamuru için tereyağı ve suyu bir tencereye alalım ve kaynamaya bırakalım.
- Kaynayan suya unu ekleyerek süratlice karıştıralım hamuru 2-3 dakika kadar pişirelim.
- Ocaktan alalım pişen hamuru 15 dakika kadar soğumaya bırakalım.
- Soğuyan hamura teker teker yumurtaları ekleyelim güzelce çırpalım.
- Hamurumuz yapışkan bir kıvamda olmalı daha sonra hamurumuzu kaşıklar yardımı ile şekil vererek tepsimize dizelim.
- Hamurumuz içerde pişerken biz de kremasını hazırlayalım.
- Kremamız için; süt, un ,şeker ve yumurtayı bir tencereye alarak karıştırarak pişirelim.
- Muhallebimiz koyulaşıp göz göz olduktan sonra ocaktan alalım ve vanilyayı ekleyelim güzelce karıştıralım.
- Pişen profiterollerimizi fırından alıp hazırladığımız krema ile içlerini dolduruyoruz.
- Profiterollerin içini doldururken eğer sıkma torbanız yok ise bıçak yardımıyla keserek de doldurabilirsiniz.
- Son olarak profiterollerimizin üzerine çikolata sosumuzu ekleyerek dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.

Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı