
Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 125 gram margarin
- 3 adet yumurta
- 2,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket hazır çikolata sosu
Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur için bir tencereye suyu ve margarini alıp kaynatalım.
- İçine unu ekleyip karıştıralım ve altını kapatıp 10 dk dinlendirelim.
- Ardından yumurtaları teker teker iyice yedirelim.
- Hamuru 10 dk dinlenmeye alalım.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye iki kaşık yardımıyla ceviz büyüklüğünde aralıklarla koyalım (fazla büyük olmasın kabaracaktır. ).
- 180 derece fırında 40 dk pişmeye bırakalım.
- Krema için bir tencereye vanilya hariç tüm malzemeleri alıp karıştıralım.
- Karışım kaynayınca içine vanilyalı ekleyip karıştıralım.
- Pişen hamurları ortadan keserek içini dolduralım ya da sıkma torbasıyla kesmeden dolduralım.
- Son olarak çikolata sosunu yapalım ve profiterollerin üzerine gezdirelim.
- Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.