bilgisayarci
FD Üye

Profiterol Tarifi Mutlaka Deneyin İçin Malzemeler
Hamuru için
- 125 gram margarin
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 3 adet yumurta
- 2.5 su bardağı süt
- 1.5 çay bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- Bitter/sütlü pul çikolata
- Ya da hazır çikolata sosu
Profiterol Tarifi Mutlaka Deneyin Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Margarini eritip içine su ekleyelim. Beraber kaynatalım.
- Kaynadıktan sonra içerisine un ekleyelim.
- Karıştıralım, yavaş yavaş yoğun bir kıvam alıyor olacak. 3-4 dk bu şekilde pişirip ocağı kapatın ve 10 dk soğumaya bırakın.
- Ilıdıktan sonra içerisine 1 yumurta ekleyip çırpalım. İyice yedirdikten sonra 2. Yumurtayı ekleyin yine karıştırın sonra 3. Cü yumurtayı ekleyip karıştırın. Hamur kıvamına gelecek. ( ocaktan aldıktan sonra brn kek çırpma mikseri ile çırpıyorum.
- Yumurta aşamasında ise tek tel ile çırparak karıştırma işlemini yapıyorum. ).
- Fırınınızı 180dereceye ayarlayın.
- Fırın tepsinizin içine yağlı kağıdınızı serin.
- Hazırlamış olduğunuz hamuru, krema sıkma torbasına koyarak, tepsinize ceviz büyüklüğünde bezeler yapıyorsunuz.
- Ardından fırına veriyorsunuz. Hafif üzerleri kızardığında fırından alın.
- Bir tencereye süt,yumurta ve şekeri koyarak çırpın.
- Ardından ocağa alıp ısıtmaya bırakalım. Hafif ısındıktan sonra unumuzu ekleyip karıştırmaya devam edelim. Topaklanırsa mikserle çırpabilirsiniz, daha pürüzsüz bir krema elde edersiniz.
- Kremanız kaynayınca ocağın altını kapatıp vanilyanızı ekleyelim ve soğumaya bırakalım.
- Hamurlarınız piştiyse ve kremanız soğudu ise gelelim içine koyma aşamasına.Yine bir krema torbası alalım.
- Ucuna hamurun içine rahatça koymak için ince yuvarlak uçlu pasta duyu yerleştirin.
- Ardından kremanızı torbaya koyun ve hamurlarınızı doldurun.
- Servis anında da çikolata sosunuzu dökebilirsiniz.Afiyet olsun.