
Profiterol (Püf Noktalarıyla) Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 125 gram tereyağı yahut margarin
- 3 adet yumurta (yumurtalar küçük ise 4 adet)
- 2,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket hazır çikolata sosu ya da benmari usulü eritilmiş 80 gram bitter çikolata
Profiterol (Püf Noktalarıyla) Tanımı Yapılışı
- Profiterolümüzün hamurunu hazırlamak için 1 su bardağı su ile margarinimizi eritelim ve kaynatalım.
- Daha sonra 1 su bardağı unumuzu hiç durmadan 2-3 dakika kavuralım.
- Ocağımızı kapattıktan sonra hamurumuzun soğumasını bekleyelim .
- Hamurumuz soğuduktan sonra 3 yumurtayı hamura düzgünce yedirmemiz gerekiyo.
- Yumurtaları tek tek kırıp birini uygunca yedirmeden diğerini kırmayın ve hepsini kırıp güzelce yedirdikten sonra yapışkan bir hamur elde etmiş oluyoruz .
- Hamurun pişme sırasında kabarması için güzelce karıştırmamız lazım ,yumurtaları yedirdikten sonra 10 dakika hamurumuzu dinlendirelim.
- Yağlanmış kağıda tatlı kaşığı yardımı ile yahut da sıkma torbasıyla ceviz büyüklüğünde kesimler yapalım, ortasını biraz ayrık yapalım ki kabarırken yapışmasınlar .
- Daha evvelce ısıttığımız 180 derece fırında 40 dakika pişiriyoruz.
- Kremasını hazırlayalım; Vanilya hariç diğer gereçlerimizi koyup pişirelim.
- Kremayı ocaktan aldıktan sonra vanilyamızı koyup karıştıralım.
- Kremayı profiterol hamurlarına dolduralım.
- Pişen profiterollerimizi ortadan ikiye bölerek kaşık yardımıyla yahut da sıkma torbasıyla kremamızı dolduralım.
- Tatlımızın üstüne çikolata sosumuzu dökelim ve servis edelim.