
Profiterol (Orjinal) Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için:
- 125 gram tuzsuz tereyağ
- 1.5 su bardağı olağan su
- 1 su bardağı ve 1 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 4 adet yumurta (tek eklenecek)
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 5 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 adet yumurta
- 1 paket toz krem şanti sade (en son eklenicek)
- 4 su bardağına yakın süt (750 ml)
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya (en son eklenicek)
- 80 gram sütlü çikolata (en son eklenicek)
- 1 tatlı kaşığı tereyağ (en son eklenicek)
Profiterol (Orjinal) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel kremasını yapıyoruz krem şanti hariç tüm materyalleri tencereye koyup kıvam olana kadar pişirin ve pişince kenara alıp soğumaya bırakın.
- Soğuyunca toz krem şanti ekleyip mikserle çırpıyoruz ve streçleyip buzdolabına kaldırıyoruz.
- Gelelim sosunu yapmaya ;sos için tereyağ vanilya çikolata hariç tüm gereçleri tencereye koyup pişirin.
- Kıvam alınca ocağı kapatın tereyağ vanilya ve çikolata koyup karıştırın ortada karıştırıp soğutun.
- Gelelim hamuru yapmaya????; Tencereye tereyağını ve suyu koyup yağ eriyene kadar karıştırın.
- Eridikten sonra unu ve vanilya koyup tahta kaşıkla daima karıştırın helva hamuru üzere oluyor onun üzere daima karıştırıp pişirin 5 dk kâfi.
- Ocaktan alıp 10 dk soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan hamur yumurtaları teker teker koyup çırpıyoruz hepsini sakın koymayın evvel bir adedini koyup çırpın sırasıyla koyup çırpın uygunca yedirin.Hamurumuz hazır.
- Hamuru sıkma torbasına koyup pişirme kağıdına sıkın evvelden ısıtılmış fırında 180 derece 35 dk hiç kapağını açmadan pişirin piştikten sonra açabilirsiniz pişerken sakın açmayın söner.
- Kenara alıp soğumaya bırakalım benim iki tepsi çıktı.
- Dinlenmiş olan kremamızı sıkma torbasına koyup profiterol hamurun içine dolduralım.
- En son hoş sosumuzu dökelim ve toz antep fıstığı serpelim dolaba kaldıralım birkaç saat dinlensin
afiyet olsun????.