
Profiterol 2-4 Kişilik Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- Yarım su bardağı su
- Yarım su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 75 gram tereyağı
- 2 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı tepeleme şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet yumurta (küçük boy)
- Hazır çikolata sosu
Profiterol 2-4 Kişilik Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye suyu tereyağı alıp tereyağı eriyene kadar bekleyip unu ilave edelim.
- Unu ilave edince mikser yardımı ile karıştıralım. Daha sonra altını kapatalım.
- Ilıyınca 1. Yumurtayı ekleyip karıştıralım, sonra 2. Ekleyip mikserle biraz çırpalım.
- Yağlı kağıt serili tepsiye tatlı kaşığı inada sıkma torbası yardımı ile top top hamurdan koyalım.
- 160 derecede 40- 45 dakika pişirelim.
- Krema için sütü, yumurtayı, şeker ve unu koyup ocağın altını açalım, topaklanmaması için hızlıca karıştıralım, göz göz olunca vanilya ve tereyağını koyup altını kapatalım soğuya dursun.
- Hamurlarımızı pişirip soğuyunca ortadan ikiye bölüp kremadan aralarına koyalım.
- Buzdolabında 1 -2 saat bekleyelim.
- Hazırladığımız çikolata sosunu üstüne döküp servis edelim. Afiyet olsun ????????????.