iltasyazilim
FD Üye
Probiyotik Gıdalar Nelerdir?
Probiyotik Besinler Nelerdir?
Probiyotik Yiyecekler Nelerdir?
Probiyotik besinler, doğal olarak kendiliğinden probiyotik olanlar ve daha daha sonra probiyotik ürün haline getirilmişler olarak iki gruba ayrılır Doğal olarak probiyotik olan ürünler; kefir, kımız, tempeh gibi fermanteli süt ürünleri; turşu ve salamuralar gibi bazı yiyeceklerdir Dışarıdan probiyotik mayaların eklenmesiyle probiyotik olan yiyecekler de bebek mamaları, bazı meyve suları, süt ürünleri ve bazı katkılı yağlardır
Bir yiyeceğin probiyotik gıda özelliği taşıyabilmesi için, ilk önce canlı kalabilmesi, yani, sindirim enzimlerinden, safra tuzlarından etkilenmeden kalın bağırsağa değin canlı olarak ulaşabilmesi gerekir İkinci olarak tehlikesiz olması, alınan yiyeceğin beden için zararlı herhangi bir etkisinin olmaması gerekir Bereketli olması, yani probiyotik etkisini gösterebilmesi de gerekir
Bu özellikleri bir arada bulundurmayan yiyecekler, probiyotik nitelik taşımaz Mesela yoğurt, laktobasil türü bakterilerle elde edilir, ama içinde bulunan bu kültürler kalın bağırsaklara değin canlı kalmaz, bu nedenle hakiki anlamda probiyotik değildir *
Probiyotik Besinler Nelerdir?
Probiyotik Yiyecekler Nelerdir?
Probiyotik besinler, doğal olarak kendiliğinden probiyotik olanlar ve daha daha sonra probiyotik ürün haline getirilmişler olarak iki gruba ayrılır Doğal olarak probiyotik olan ürünler; kefir, kımız, tempeh gibi fermanteli süt ürünleri; turşu ve salamuralar gibi bazı yiyeceklerdir Dışarıdan probiyotik mayaların eklenmesiyle probiyotik olan yiyecekler de bebek mamaları, bazı meyve suları, süt ürünleri ve bazı katkılı yağlardır
Bir yiyeceğin probiyotik gıda özelliği taşıyabilmesi için, ilk önce canlı kalabilmesi, yani, sindirim enzimlerinden, safra tuzlarından etkilenmeden kalın bağırsağa değin canlı olarak ulaşabilmesi gerekir İkinci olarak tehlikesiz olması, alınan yiyeceğin beden için zararlı herhangi bir etkisinin olmaması gerekir Bereketli olması, yani probiyotik etkisini gösterebilmesi de gerekir
Bu özellikleri bir arada bulundurmayan yiyecekler, probiyotik nitelik taşımaz Mesela yoğurt, laktobasil türü bakterilerle elde edilir, ama içinde bulunan bu kültürler kalın bağırsaklara değin canlı kalmaz, bu nedenle hakiki anlamda probiyotik değildir *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.