bilgisayarci
FD Üye
Prenses Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kırmızı besin boyası
- 1 litre süt
- 2 türk kahve fincanından 1 parmak eksik un
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilin
- 1 paket kremşanti
Prenses Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz. Sonrasında içerisine sütü, sıvı yağı, vanilini ve besin boyasını ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz ve 180 derece de ısıttığımız fırınımızda pişiriyoruz ve pişen kekimizi rondoda ufalıyoruz.
- Kremamız için; kremşanti hariç tüm materyallerimizi tencereye alıyoruz topak kalmayana kadar karıştırarak pişiriyoruz, muhallebimiz kıvam aldıktan sonra altını kapatıp orta ara karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuduktan sonra kremşantiyi döküp çırpıyoruz. Sonra sırayla kek ve muhallebi biçiminde kuplara koyuyoruz. Prenses tatlımız hazır afiyet olsun ????
Prenses Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.