Kahve saatlerinizin baş tacı olarak tadı ve kıvamıyla çok seveceğiniz şahane bir tatlı tanımını sizlerle paylaşıyoruz. Evvel muhallebi sonrasında krem şanti ile buluşan bu tatlının ismi prenses lokumu. Ismini görünümünden alan prenses lokumu dilerseniz çay saatlerinde de sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.
Lokum, Osmanlı mutfaklarından günümüze kadar gelen bir ısırıkta ağızda uzayan bir şekerlemedir. Türk mutfağında birbirinden farklı çeşitleri olan lokuma bir yenisi daha eklendi. Adeta prenseslere yakışır bir lokum tanımını sizlerin beğenisine sunuyoruz. Aileniz ile birlikte yemekten sonra çok ağır tatlı yemek alanına hafif bir lezzet arıyorsanız tam gerçek adrestesiniz. Ismini birinci duyanların şaşırdığı prenses lokumunun imalatı çok yalın. Evet konutta prenses lokumu nasıl yapılır?
PRENSES LOKUMU TANIMI:
MATERYALLER
3 su bardağı süt
8 yemek kaşığı irmik
8 yemek kaşığı toz şeker
1 paket krem şanti
Süsleme için;
Hindistan cevizi
YAPILIŞI
Derin bir tencerenin içerisine süt, şeker ve irmiği ekleyerek yoğunlaşana kadar karıştırın.
Kaynayınca altını kısıp 3 dakika sonra altını kapatın.
Ilık hale gelene kadar bekledikten sonra toz krem şantiyi ekleyerek uygunca karıştırın.
45 dakika kadar dinlendirdikten sonra elinize alıp form verebilirsiniz. En son hindistan cevizine bulayıp servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
PÜF NOKTASI:
Şayet kolay form vermek istiyorsanız elinizi suyla ıslatabilirsiniz.
Muhallebinize krem şantiyi eklerken muhallebinin ılık olmasına dikkat etmelisiniz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.