Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Prematüre Bebek Mucize Bebeklere Geniş Çaplı Bir Bakış

Hoş geldin! Zeldy tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Prematüre Bebek Mucize Bebeklere Geniş Çaplı Bir Bakış
0
293

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
88
F-D Coin
0
Mucize bebekler diyorum evet gerçekten öyleler aslında Minicik bedenleri ile hayata tutunmaya çalışanlardır prematüre bebekler Ben de iki tane mucizeye sahibim İkizlerim erken doğumla geldiler Çok küçüktüler ilk bebeklerimdi ve nasıl tutacağımı bile bilmiyordum Allah güç veriyor gerçekten ve şuan 21 aylıklar şükür bu günleri de gördük Prematüre diyorum çünkü bu adlandırmayı koymak için bir bebeğin 37 haftadan önce dünyaya gelmiş olması gerekiyor Normal doğan bir bebek yani tam gününü tamamlayarak doğan bir bebek 3842 haftaları arasında doğması gerekir

Aslında prematürenin de sınırı vardır Bazı prematüre bebekler kısa bir süre hastanede kalırlar ve kısa bir süre sonra da taburcu edilirler Bazıları ise ileri derece prematüredirler Bu bebekler uzun süre hastanede bakımda kalırlar Yani aslında 2431 hafta arasında doğanlar ileri derece prematüre kabul edilir Bu bebekler daha fazla yoğun bakıma ihtiyaç duyabilirler 3235 haftada doğanlar ise orta derecede olanlardır 3637 haftada doğanlar ise sınırda prematüre bebektirler Benim ikizlerim de 36 haftada doğdular şükür yoğun bakıma ihtiyaç duyulmadı ama tabii kiloları düşüktü çoğu çoğul gebelikte olabileceği gibi Ama erken doğum riskine karşı mutlaka kontrollerinizde bulunmanız gerekiyor Belki o gün muayeneye diye gitmeseydim Allah korusun bebeklerimi göremeyecektim Prematüre bebeklerde sadece doğum haftası değil kilo açısından da değerlendirme yapılıyor Örneğin normal doğum haftasında doğmuş olan bir bebeğin olması kilodan çok altında olması da prematüre adını taşıyor Örneğin 40 haftada dünyaya gelen bir bebek 2500 gr ise burada da prematüre kavramı söz konusu

Erken haftalarda doğan ya da normalin altında kiloda doğan bebekler yoğun bakım ünitesine alınır Burada solunumları genel sağlık durumları izlenir Bebeğin dış dünyaya alışana kadar burada kalması sağlanır Anne babalar bu durumda belki biraz üzüntüye kapılabilirler ama bu alan bebeğinizin sıcak kalmasını rahat etmesini dünyaya kısa sürede alışması için gereklidir Buradaki ortam anne karnındaki ortam gibidir henüz gelişimini tamamlayamayan bebeklerin gelişimlerini tamamlamaları sağlanana kadar burada kalması gerekmektedir Küvozde yatan bebekte sadece bezi olur Onu izlemleyen hemşirelerin iyi gözlem yapabilmeleri için vucudundaki oluşan değişimleri hemen anında müdahale etmeleri gerekir Ayrıca bileklerde göğsünde ayak bileklerinde kalp dinlemek için bağlantılar bulunur Bunlarda hemşirelerin anında olaya müdahalelerini gerektiren bir durum olduğunda gereken durumlardır

Bebeğin gelişimini tamamladığını ve istenilen normal kiloya ulaşan bebeğin bakımı artık evde anneye kalacaktır Biz annelere bu durumda daha fazla iş düşüyor Çünkü prematüreler normal doğan bir bebek gibi olmuyorlar Biraz daha sabırlı olmak gerek Çünkü belki bir süre hemen emziremeyebileceksiniz onu Zaten siz anneliğin verdiği o şefkat ve sabırla ona gereken itinayı fazlasıyla göstereceksiniz Anne sütünün artması için özel kürler çaylar içebilirsiniz Gerekirse doktorların da önerdiği gibi bebeğin daha iyi gelişimi için anne sütü yetersiz ise anne sütü yanında formül mamalarda ek olarak verilmelidir