
Pratik Yaz Yemeği Zeytinyağlı Kabak Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet kabak
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- 1 tatlı kaşığı salça
- 4 yemek kaşığı yağ
- Yarım tatlı kaşığı tuz isteğe bağlı olarak baharatı çeşitlendire bilirsiniz
- 1 adet küp şeker
Pratik Yaz Yemeği Zeytinyağlı Kabak Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Zeytinyağlı kabak yemeği ister yoğurtlu ister sade olarak her halde lezzetli ve hafif bir tanım isteğe bağlı olarak pirinçte eklenebilir fakat ben tercih etmedim ????????????
- Birinci olarak yağımızı tencereye alalım küçük küçük doğradığımız soğanları kavuralım bir iki dakika sonra salça ilete ederek devam edelim.
- Sonrasında doğranmış kabağımızı alarak kısık ateşte suyunu çekinceye kadar kavuralım son olarak domates tuz küp şeker ve baharatları ek edip devam edelim.
- Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirelim pişen yemeğimizin üstüne ister dereotu ister maydanoz ekleyerek dinlenmeye bırakalım deneyecek olanlara afiyet olsun????.