Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pratik Yaş Pasta

Pratik Yaş Pasta
0
47

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
pratik-yas-pasta.jpg

Pratik Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler


Kakaolu pandispanya
  • 5 yumurta sarısı ve beyazı ayrılmış (oda sıcaklığında)
  • Yarım çay bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı süt
  • 6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Bir çimdik tuz
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Yarım su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Kreması için
  • 200 gram fındık kreması
  • 150 gram eritilmiş çikolata (100 gram bitter 50 gram sütlü kullandım.)
  • 200 ml krema
İçi için
  • Muz çilek vs.

Pratik Yaş Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yumurta beyazlarını ayrı bir kaba alıyoruz. Sarısı asla karışmaması lazım.
  2. Şekeri de koyup köpük olana kadar çırpıyoruz.
  3. Başka bir kapta da yumurta sarısını çırpıyoruz.
  4. Sonra sıvı yağ ekliyoruz. Karıştırıyoruz.
  5. Sonra süt tekrar karıştırıyoruz.
  6. Sonra diğer katı malzemeleri eleyerek ekliyoruz. Ve çırpıyoruz.
  7. En son beyazını spatula ile azar azar ekleyip alt üst yaparak söndürmeden karıştırıyoruz.
  8. Dikdörtgen tepsiye yağlı kağıt serip kek harcımızı yayıyoruz.
  9. 170 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dk pişiriyoruz. Fırından fırına değişiklik gösterebilir. Piştiğine emin olduğunuzda alırsınız.
  10. Krema.Çikolatalarımızı benmari usulü eritiyoruz.
  11. Bir kaba fındık kremasını koyuyoruz ve erimiş çikolatayı ekleyip karıştırıyoruz.
  12. Ilıdığında kremayı ekleyip mikser yardımıyla bi kaç dk çırpıyoruz. Katılaşacaktır zaten.
  13. Kekimiz soğuyana kadar buzdolabında bekletiyoruz.
  14. Sonra 16-18 cm kalıpla kekimizi 4 parçaya ayırıyoruz.
  15. Kalıbımızın içine 1. Parçayı yerleştiriyoruz. Biraz krema sürüyoruz.
  16. Muzları diziyoruz.
  17. Muzun üzerine azıcık krema sürüyoruz ki üstüne koyduğumuz kek yapışsın.
  18. 2. Katıda koyuyoruz.
  19. Krema ,çilek. 3. Kat krema muz çilek.
  20. 4. Katıda koyuyoruz. Ve dışını kremayla kaplıyoruz.
  21. Geride kalan kek parçalarını rondodan geçiriyoruz.
  22. Ve pastanın dışını kaplıyoruz. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun ????.
Pratik Yaş Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Oreolu Yaş Pasta Tanımı İçin Malzemeler 1 paket sade pandispanya1 paket kakaolu pandispanya İç gereci için; 1 paket sade pasta kreması1 su bardağı soğuk süt1 paket oreo3-4 adet muz Kekleri ıslatmak için; 1 su bardağı soğuk süt1 tatlı kaşığı şeker Üzeri için; 2 paket sade kremşanti1,5 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
108
Ganajlı Modül Çikolatalı Yaş Pasta Tanımı İçin Malzemeler 1 paket sade pandispanya1 paket kakaolu pandispanya İç gereci için; 1 paket sade pasta kreması1 su bardağı soğuk süt1 paket (80 gram) çikolata3-4 adet muz Kekleri ıslatmak için; 1 su bardağı soğuk süt1 tatlı kaşığı şeker Üzeri için; 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
Kremalı Pasta (Her Katı Farklı Lezzetli) Tanımı İçin Gereçler Keki için; 2 yumurta1 türk kahvesi fincanı şeker1 türk kahvesi fincanı sıvı yağ1 türk kahvesi fincanı yoğurt2 türk kahvesi fincanı un3 yemek kaşığı kakao1 paket vanilya1 paket kabartma tozu Beyaz krema için; 1 kutu krema1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
88
Raffaello Pasta Tarifi İçin Malzemeler Keki için; 4 adet yumurta1 su bardağı şekerYarım çay bardağı sıvı yağYarım çay bardağı süt1 paket kabartma tozu1 su bardağı un Kreması için; 4 paket krema1 su bardağı pudra şekeri İçi için; Çilek, raffaello çikolataÇilek marmeladı( isteğe göre) Üzeri için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Lotus Pasta Tanımı İçin Materyaller Keki için; 5 adet yumurta1 su bardağı şekerYarım çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı süt1 paket kabartma tozu1 ,5 su bardağı dolusu un Kreması için; 2 paket sıvı krema2 paket mascarpone (Yoksa yalnızca krema da kullanabilirsiniz)1 su bardağı pudra şekeri3 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
858,505Konular
982,658Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt