
Pratik Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Kakaolu pandispanya
- 5 yumurta sarısı ve beyazı ayrılmış (oda sıcaklığında)
- Yarım çay bardağı şeker
- Yarım çay bardağı süt
- 6 yemek kaşığı sıvı yağ
- Bir çimdik tuz
- 2 yemek kaşığı kakao
- Yarım su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 200 gram fındık kreması
- 150 gram eritilmiş çikolata (100 gram bitter 50 gram sütlü kullandım.)
- 200 ml krema
- Muz çilek vs.
Pratik Yaş Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta beyazlarını ayrı bir kaba alıyoruz. Sarısı asla karışmaması lazım.
- Şekeri de koyup köpük olana kadar çırpıyoruz.
- Başka bir kapta da yumurta sarısını çırpıyoruz.
- Sonra sıvı yağ ekliyoruz. Karıştırıyoruz.
- Sonra süt tekrar karıştırıyoruz.
- Sonra diğer katı malzemeleri eleyerek ekliyoruz. Ve çırpıyoruz.
- En son beyazını spatula ile azar azar ekleyip alt üst yaparak söndürmeden karıştırıyoruz.
- Dikdörtgen tepsiye yağlı kağıt serip kek harcımızı yayıyoruz.
- 170 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dk pişiriyoruz. Fırından fırına değişiklik gösterebilir. Piştiğine emin olduğunuzda alırsınız.
- Krema.Çikolatalarımızı benmari usulü eritiyoruz.
- Bir kaba fındık kremasını koyuyoruz ve erimiş çikolatayı ekleyip karıştırıyoruz.
- Ilıdığında kremayı ekleyip mikser yardımıyla bi kaç dk çırpıyoruz. Katılaşacaktır zaten.
- Kekimiz soğuyana kadar buzdolabında bekletiyoruz.
- Sonra 16-18 cm kalıpla kekimizi 4 parçaya ayırıyoruz.
- Kalıbımızın içine 1. Parçayı yerleştiriyoruz. Biraz krema sürüyoruz.
- Muzları diziyoruz.
- Muzun üzerine azıcık krema sürüyoruz ki üstüne koyduğumuz kek yapışsın.
- 2. Katıda koyuyoruz.
- Krema ,çilek. 3. Kat krema muz çilek.
- 4. Katıda koyuyoruz. Ve dışını kremayla kaplıyoruz.
- Geride kalan kek parçalarını rondodan geçiriyoruz.
- Ve pastanın dışını kaplıyoruz. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun ????.