Çayın yanında severek tüketeceğiniz ve hatun günlerinde sunumu şık bir poğaça hazırlamak isteyenler için yaprak poğaçanın tanımını araştırdık. Prodüksiyonu çok pratik olan yaprak poğaça misafirlerinizin gözlerini kamaştıracak.
Sıradan poğaça tanımlarından sıkıldınız mı? Sunumu şık, imalatı kolay bir poğaça tanımı mi arıyorsunuz? Hem gözlere hem de damaklara hitap eden poğaçalar yapmak isteyen hatunlar için hazırlanan yaprak poğaçanın tanımını sizlerle paylaşıyoruz.
YAPRAK POĞAÇA TANIMI:
GEREÇLER
2 adet yumurta
2 su bardağı süt
1 su bardağı likit yağ
1 paket toz maya
Yarım çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı un
100 gram tereyağı
YAPILIŞI
Derin bir kabın içerisine mayayı, şekeri ve tuzu ekleyerek, karıştırın. Akabinde sütü, likit yağı ve yumurta aklarını ekleyip, çırpın.
Unu da eleyerek azar azar içerisine ek edin.
Yumuşak bir kıvam elde ettiğinizde dinlenmesi için üzerine bez kapatarak, 30 dakika kadar bekletin.
Hamurun arasına sürmek için tereyağını eritin ve ılıdıktan sonra 1 adet yumurta sarısı ile karıştırın. Dilerseniz biraz şeker serpebilirsiniz.
Mayalanış hamuru 3 eşit kesime ayırın. Daha sonra her 3 kesimden eşit büyüklükte 6 eşit beze elde edin. Yekun 18 beze olacak.
6 bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açarak, aralarına tereyağını sürün. Bezeleri üst üste dizin. Öteki bezelere de tıpkı süreci uyguladıktan sonra birinci hazırlanan altılı hamuru bir bıçak yardımı ile sekiz üçgen kesime ayırın.
Üçgen hamurların tam orta kısımlarına uzunlamasına çizikler atın. Hamurun uç kısmını çizik olan mahalden geçirin ve içe gerçek kıvırarak yaprak biçimini verin.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizdiğiniz poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürüp 180 raddede pişirin.
Afiyet olsun...
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.