
Pratik Ve Lezzetli İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı su
- 50 gram tereyağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı çam fıstığı
- Tarçın
Pratik Ve Lezzetli İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir tencereye su, süt, şeker koyup kaynayana kadar karıştıralım.
- Başka bir tencerede tereyağ eritelim.
- Eriyen tereyağına çam fıstıklarını ekleyelim.
- Daha sonra tencereye 1 su bardağı irmiğimizi ekleyelim.
- Kısık ateşte irmiğin rengi dönene kadar kavurmaya devam edelim.
- Daha öncede hazırladığımız sütlü şerbeti irmiğimizin üzerine ekleyelim.
- Şerbeti çekene kadar durmadan karıştıralım. Şerbeti çektikten sonra 15-20dk.
- Dinlenmeye bırakalım.
- Üzerine tarçın koyup servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.