iltasyazilim
FD Üye
Pratik Ve Çıtır Çıtır Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet yufka
*3 bağ ıspanak ( benim kullandığım ıspanakların bağları küçüktü)
*1 adet soğan
*23 yemek kaşığı zeytinyağı yada sıvı yağ
*Tatlı kaşığının ucuyla salça ( ben biber salçası kullandım )
*Tuz
*Pulbiber
*İsteğe bağlı bir çimdik şeker
Sosu İçin;
*1 su bardağından 1 parmak eksik zeytinyağı yada sıvı yağ
*1 su bardağı su
Üzeri İçin;
*1 yumurta sarısı
*12 damla zeytinyağı yada sıvı yağ
Pratik Ve Çıtır Çıtır Ispanaklı Börek Tarifi Yapılışı
Size çok pratik, çıtır çıtır muhteşem, az malzemeli bir börek tarifi vermek istiyorum Gelelim tarife, öncelikle ıspanakları yıkayıp doğruyoruz soğan ve zeytinyağı tavaya koyarak ocağa alıyoruz ( ben zeytinyağı kullanıyorum isteyen sıvı yağda kullanabilir ) Soğanlar kavrulduktan sonra üzerine salça, pulbiber ve karabiber ekleyerek karıştırıp ıspanakları ekliyoruz, üzerine tuz da eklediğimiz ıspanağı karıştırarak biraz pişirip ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz(ben Ispanak pişirirken her zaman bir fiske şeker atarım isteğe bağlı sizde kullanabilirsiniz) Ben ıspanakları çok fazla pişirmiyorum kapağı açık bir şekilde suyunu çekene kadar pişmesi yeterli, kapağını kapatmadan pişirince suyunu çabuk çekiyor Böreğin sosu için sıvı yağ ve suyu bir kaseye alarak karıştırıyoruz, İlk yufkayı tezgaha seriyoruz ve üzerine sos dökerek fırça ile yufkanın her yerine eşit şekilde sürüp yufkanın karşılıklı kenarlarını ortaya doğru katlıyoruz, daha sonra açık olan kenarları da çok az şekilde katlıyoruz ve dikdörtgen elde ediyoruz, katladığımız kısımlara da sos sürüyoruz Bu şekli fotoğraflar da görebilirsiniz Yufkanın uzun kenarına Ispanaklı harç koyarak yufkayı rulo şeklinde sarıyoruz ve istediğimiz uzunlukta keserek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz Bütün yufkaları da aynı şekilde hazırlıyoruz ve fırın tepsisine diziyoruz Yumurta sarısının üzerine 12 damla zeytinyağı yada sıvı yağ ekleyerek karıştırıyoruz ve böreklerin üzerine sürüp isteğe bağlı susam ve çörekotu serperek 180190 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz Pişirdiğimiz börekleri fırından alıp birkaç dakika dinlendirerek çok soğumadan çıtır çıtır servis ediyoruz Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
*4 adet yufka
*3 bağ ıspanak ( benim kullandığım ıspanakların bağları küçüktü)
*1 adet soğan
*23 yemek kaşığı zeytinyağı yada sıvı yağ
*Tatlı kaşığının ucuyla salça ( ben biber salçası kullandım )
*Tuz
*Pulbiber
*İsteğe bağlı bir çimdik şeker
Sosu İçin;
*1 su bardağından 1 parmak eksik zeytinyağı yada sıvı yağ
*1 su bardağı su
Üzeri İçin;
*1 yumurta sarısı
*12 damla zeytinyağı yada sıvı yağ
Pratik Ve Çıtır Çıtır Ispanaklı Börek Tarifi Yapılışı
Size çok pratik, çıtır çıtır muhteşem, az malzemeli bir börek tarifi vermek istiyorum Gelelim tarife, öncelikle ıspanakları yıkayıp doğruyoruz soğan ve zeytinyağı tavaya koyarak ocağa alıyoruz ( ben zeytinyağı kullanıyorum isteyen sıvı yağda kullanabilir ) Soğanlar kavrulduktan sonra üzerine salça, pulbiber ve karabiber ekleyerek karıştırıp ıspanakları ekliyoruz, üzerine tuz da eklediğimiz ıspanağı karıştırarak biraz pişirip ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz(ben Ispanak pişirirken her zaman bir fiske şeker atarım isteğe bağlı sizde kullanabilirsiniz) Ben ıspanakları çok fazla pişirmiyorum kapağı açık bir şekilde suyunu çekene kadar pişmesi yeterli, kapağını kapatmadan pişirince suyunu çabuk çekiyor Böreğin sosu için sıvı yağ ve suyu bir kaseye alarak karıştırıyoruz, İlk yufkayı tezgaha seriyoruz ve üzerine sos dökerek fırça ile yufkanın her yerine eşit şekilde sürüp yufkanın karşılıklı kenarlarını ortaya doğru katlıyoruz, daha sonra açık olan kenarları da çok az şekilde katlıyoruz ve dikdörtgen elde ediyoruz, katladığımız kısımlara da sos sürüyoruz Bu şekli fotoğraflar da görebilirsiniz Yufkanın uzun kenarına Ispanaklı harç koyarak yufkayı rulo şeklinde sarıyoruz ve istediğimiz uzunlukta keserek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz Bütün yufkaları da aynı şekilde hazırlıyoruz ve fırın tepsisine diziyoruz Yumurta sarısının üzerine 12 damla zeytinyağı yada sıvı yağ ekleyerek karıştırıyoruz ve böreklerin üzerine sürüp isteğe bağlı susam ve çörekotu serperek 180190 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz Pişirdiğimiz börekleri fırından alıp birkaç dakika dinlendirerek çok soğumadan çıtır çıtır servis ediyoruz Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.