iltasyazilim
FD Üye
Pratik Turşu Tarifi İçin Malzemeler
*1 litre kavanoz
Her kavanoz için:
*1 tatlı kaşığı şeker
*2 tatlı kaşığı tuz
*Yarım su bardağı üzüm sirkesi
*Üzerine kaynar içme suyu
*2 kg salatalık
*1,5 kg kelek
*2 kg turşuluk domates
*1 kg turşuluk biber
*1 kelle lahana
*1 kg havuç
*1 kg sarımsak
Pratik Turşu Tarifi Yapılışı Efendim bir türlü kış gelmiyor, eh turşularımızı yapalım, nasılsa bu havalar soğuyacak ve kuru fasulye pişecek Her zaman kütür, kütür kalacak ve son derece lezzetli, hani gurme tadında bir turşu tarifi vereyim size Yapımı çok basit; damak tadınıza göre turşuluk çeşidinizi ( salatalık, kelek, turşuluk biber, turşuluk domates, lahana) kendi zevkinize göre yıkayıp doğrayın Ama bence güzel bir aroma bırakması için mutlaka kereviz sapı ve yaprakları da koyun Bir litrelik kavanozların dibine birkaç tane nohut ve soyulmuş sarımsakları koyun daha sonra kavanozları doğradığınız turşuluk malzeme ile doldurun, üzerine her kavanoza birer tatlı kaşığı toz şeker, ikişer tatlı kaşığı da kalın tuz ilave edin İşte püf noktası burada, her kavanoza yarım su bardağı üzüm sirkesi koyduktan sonra üzerini kaynar su ile tamamlayıp kapaklarını sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz Bir hafta sonra turşunuz tamamdır Hadi afiyet olsun
*1 litre kavanoz
Her kavanoz için:
*1 tatlı kaşığı şeker
*2 tatlı kaşığı tuz
*Yarım su bardağı üzüm sirkesi
*Üzerine kaynar içme suyu
*2 kg salatalık
*1,5 kg kelek
*2 kg turşuluk domates
*1 kg turşuluk biber
*1 kelle lahana
*1 kg havuç
*1 kg sarımsak
Pratik Turşu Tarifi Yapılışı Efendim bir türlü kış gelmiyor, eh turşularımızı yapalım, nasılsa bu havalar soğuyacak ve kuru fasulye pişecek Her zaman kütür, kütür kalacak ve son derece lezzetli, hani gurme tadında bir turşu tarifi vereyim size Yapımı çok basit; damak tadınıza göre turşuluk çeşidinizi ( salatalık, kelek, turşuluk biber, turşuluk domates, lahana) kendi zevkinize göre yıkayıp doğrayın Ama bence güzel bir aroma bırakması için mutlaka kereviz sapı ve yaprakları da koyun Bir litrelik kavanozların dibine birkaç tane nohut ve soyulmuş sarımsakları koyun daha sonra kavanozları doğradığınız turşuluk malzeme ile doldurun, üzerine her kavanoza birer tatlı kaşığı toz şeker, ikişer tatlı kaşığı da kalın tuz ilave edin İşte püf noktası burada, her kavanoza yarım su bardağı üzüm sirkesi koyduktan sonra üzerini kaynar su ile tamamlayıp kapaklarını sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz Bir hafta sonra turşunuz tamamdır Hadi afiyet olsun