Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pratik tulumba tatlısı nasıl yapılır?

Pratik tulumba tatlısı nasıl yapılır?
0
136

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
73
pratik_tulumba_tatlisi_nasil_yapilir_1561794512_0627.jpg

Tatlıcılardan alıp severek tükettiğiniz tulumba tatlısını şahsi misafirleriniz için meskende de yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Şerbetli tatlı sevenlerin bir numaralı tercihlerinden biri olan tulumba, adeta damakları şenlendirecek. Evet konutta tulumba nasıl yapılır? Tulumba tatlısının püf noktaları nelerdir? Tulumba tatlısının kalorisi ne kadardır? Tüm detaylar bugünkü metnimizde...

Tulumba tatlısı, kızartılmış hamurun şekerli bir şurup içinde servis edildiği bir Türk tatlısıdır. Balkan kültüründen Osmanlı saray mutfağına giren tulumba tatlısı, saray helvahanesinde yapılan 70 civarında tatlı çeşidi arasında kıymetli bir konuma sahip olmuştur. Tatlı ve sokak lezzeti deyince tulumba tatlısının çıtırtısı kulağımıza çalınıyor. Fakat her ne kadar sokak lezzeti olsa da tulumbanın en hoş hali evde yapılanı. Lokma tatlısını da anımsatan tulumba tatlısını her hanede bulunan gereçlerle hazırlamak mümkün. Pekala konutta tulumba tatlısı nasıl yapılır?

TULUMBA TATLISI TANIMI:

MATERYALLER

2 adet yumurta
Bir yemek kaşığı tereyağ
2,5 su bardağı su 
2,5 su bardağı un 

Şerbeti için;

2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su 
Bir tatlı kaşığı limon 

Kızartmak için;

Likit yağ 

jIOjA_1561794715_4716.jpg

YAPILIŞI

Birinci evvel tatlının şerbetini hazırlayarak tarife başlayın. Su ve tereyağını tencerenin içinde eritin. İçerisine un koyup daima olarak çırpın. 

Oluşan hamuru 15 dakika dinlendirdikten sonra içine yumurtaları kırın. Güzelce karıştırarak hamura hal verin.

Derin bir tencerenin içerisinde yağı kızdırıp içine atın. Şıkça kızartın. 

Hamurları kızarttıktan sonra şerbetin içine atıp, bir müddet sonra servis edebilirsiniz. 

Afiyet olsun...

rfO0O_1561794743_4654.jpg

TULUMBA TATLISININ PÜF NOKTALARI

- Tatlınızı yapmaya birinci şerbetinden başlamalı ve şerbeti soğumaya bırakmalısınız. Şerbetin büsbütün soğuk olması gerekiyor.

- Yumurtaları ek etmeden evvel hamurunuzu dinlendirmelisiniz.

- Yumurtaları hamura teker teker eklemeli ve her yumurtayı eklemenizden sonra hoş bir biçimde karıştırmalısınız.

- Tatlılarınızı kısık ateşte yavaş yavaş pişirmelisiniz. Şayet harlı ateşte pişirirseniz içi hamur kalacaktır. Lakin kısık ateşte pişen tulumba tatlılarınız çok daha lezzetli olacaktır.
Hamurunuzu istediğiniz boyutta kesebilirsiniz.

- Sıkma torbası olarak ince yapıda olanları kullanmamanız daha güzel olacaktır. Aksi halde torbanız derhal yırtılabilir.

pHKu3_1561794822_9115.jpg

TULUMBA TATLISI KAÇ KALORİ

Orta büyüklükte 1 adet tulumba tatlısı yaklaşık olarak 127 kaloriye denk gelmektedir.
 
858,505Konular
982,790Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt